Pædagoger sender gaver med påskeharen hjem til børnefamilier

Børnene fra Ågerup Børnehus i Vipperød har i denne uge fået besøg af påskeharen, der bankede på med kreative påskepakker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Påskeharen har været på spil i Holbæk Kommune. I løbet af de sidste par dage har 70 vuggestue- og børnehavebørn fra Ågerup Børnehus i Vipperød nemlig modtaget en gave fra påskeharen.

quote I sidste uge har vores køkkendame Anne kørt 158 kilometer og uddelt de her breve

Pia Svoldgaard, børnehavepædagog i Ågerup Børnehus

Pakken består af en A4-kuvert fyldt med forskellige kreative elementer som piberensere, pynt, vat, karsefrø og karton med tegnede påskeskabeloner.

- Påskeharen har haft meget travlt, for den har været ude og hoppe hele byen rundt. Faktisk, så har den hoppet forbi alle børnenes huse og foræret jer alle sammen de her meget fine påsketing. Nede i pakken har påskeharen samlet nogle ting, som du skal have din mor og fars hjælp til at lave, står der blandt andet i brevet fra påskeharen.      

Artiklen fortsætter under billedet.               

Pædagogerne har måtte være kreative for at finde ting, der kunne være i en A4-kuvert.
Pædagogerne har måtte være kreative for at finde ting, der kunne være i en A4-kuvert. Foto: Privatfoto

I virkeligheden er det selvfølgelig børnehusets pædagoger, der er gået undercover i påskeharens navn. Inspirationen kommer fra SFO’en på Ågerup Skole, som Ågerup Børnehus deler hus med.

- Vi har et tæt samarbejde med SFO’en. I sidste uge har vores køkkendame Anne kørt 158 kilometer og uddelt de her breve til 80 SFO-unger alene – og hun havde endda lavet det hele selv. Så det tænkte vi, at vi også kunne gøre, fortæller Pia Svoldgaard, børnehavepædagog i Ågerup Børnehus.

Børn i nødpasning har hjulpet til

I denne uge har der været fire pædagoger på arbejde hver dag for at passe de børn, der er tilmeldt nødpasningen. Der har dog været så få børn mange af dagene, at pædagogerne har haft en masse tid til at finde på og kreere de kreative påskepakker.

- De få børn, vi har haft i børnehaven, har så været med til at pakke det i konvolutter, og det synes de jo var spændende, fortæller Pia Svoldgaard.

Artiklen fortsætter under billedet.

Alle 70 børn i børnehusets vuggestue og børnehave har fået en påskepakke.
Alle 70 børn i børnehusets vuggestue og børnehave har fået en påskepakke. Foto: Privatfoto

Børnene i nødpasningen har også fået lov til at gå med ud og dele breve ud til dem, der bor i Ågerup by. Resten af brevene har pædagogerne kørt ud med i bil onsdag og torsdag til stor glæde for de mange børn. 

- De blev jo ellevilde. De har vinket, og de har været glade. Det er jo det der med at holde relationerne vedlige, og der er jo noget genkendeligt ved det, når det kommer fra børnehaven, fortæller Pia Svoldgaard.

Nu har børnene så en masse kreative projekter ved hånden, som forhåbentlig rækker til underholdning med mor og far i hele påsken.

- Vi har blandt andet lavet sådan en lille kylling, som man kan klistre på siden af en halv mælkekarton. Så puttede vi et stykke vat i og nogle små poser med karsefrø, så de kan lave en lille påskekylling med karse, der vokser op, forklarer Pia Svoldgaard.