Skole laver morgensang for de mindste på YouTube: - Børnene skal kunne genkende noget og føle sig trygge

Hver morgen ved 8-tiden kan elever fra 0. til 3. klasse på Holbæk By Skoles afdeling Absalon gå ind på YouTube og se dagens morgensang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Coronavirussen vender op og ned på alles hverdag, også hos de mindste skolebørn, der pludselig skal forholde sig til en totalt anderledes verden end den, de indtil nu er vokset op i.

quote Allerede ti minutter efter, den første video blev lagt ud, ringede forældre til mig og sagde, at deres børn sad med dyner i sofaen og sang med på sangene

Lone Christiansen, musiklærer på Holbæk By Skoles afdeling Absalon

Men på Holbæk By Skoles afdeling Absalon forsøger man at give eleverne i indskolingen noget genkendeligt, der hvor det er muligt. Derfor kan børn - og forældre - hver morgen ved 8-tiden i denne krisetid se skolens morgensang på YouTube.

Før coronakrisen var den en fast tradition på skolen. Her mødtes eleverne fra 0.-3. klasse på skolens såkaldte morgensangstrappe og sang sange, så korte film på Youtube eller fik beskeder fra læreren, før de gik ud i klasserne og begyndte dagens undervisning.

Positiv respons

Det er skolens musiklærer, Lone Christiansen, der har fået ideen til den digitale morgensang, som består af en sang efterfulgt af en hilsen til eleverne. Alle videoerne blev optaget, før skolen lukkede ned og vil blive lagt ud dag for dag.

- Mange af vores små elever synes, det er mærkeligt med al den forandring. Jeg synes, det er vigtigt at gøre det her, så børnene stadig kan se, at vi – skolen – er der for dem og derved genkende noget og følge sig trygge, siger hun.

Lone Christiansen beretter allerede nu om mange positive reaktioner fra forældre - også til børn, der ikke går på skolen, da morgensangene er gjort offentlige, så alle kan se dem. 

- Allerede ti minutter efter, den første video blev lagt ud, ringede forældre til mig og sagde, at deres børn sad med dyner i sofaen og sang med på sangene, siger hun.

Udover musik underviser Lone Christiansen også i blandt andet natur/teknologi. Her vil hun også eksperimentere med at bruge Youtube som undervisningsplatform. 

Morgensangene kan høres her.