Nichesport oplever fremgang under corona: - Det er en fed måde at være aktiv på

Alle disc golf-klubber i vores region har oplevet stigende interesse for sporten under corona.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mens coronanedlukningerne har spændt ben for mange idrætsformer, har enkelte niche-sportsgrene oplevet en stigende interesse.

Det gælder ikke mindst disc golf: Et golfspil, hvor bolden erstattet med en frisbee, og hullet i jorden erstattet med en kurv med kæder i hoftehøjde. 

- Det er fedt at komme ud i den friske luft og få bevæget sig, og så er det fedt at møde nye mennesker på. Det er bare en fed måde at være aktiv på, lyder det fra Mark Melchior Sørensen, der blandt andet spiller i Svinninge Disc Golf Forening.

Artiklen fortsætter under artiklen...

Mark Melchior Sørensen fra Valby på banen i Svinninge Disc Golf Forening.
Mark Melchior Sørensen fra Valby på banen i Svinninge Disc Golf Forening. Foto: Rikke Stokholm i samarbejde med erhvervspraktikanter - TV2 ØST

Fordoblet medlemstal

Netop Svinninge Disc Golf Forening har under corona oplevet, at interessen for sportsgrenen er steget markant. Selv i de grå og kolde vintermåneder bliver der kastet på livet løs.

- Man kan mærke, at en vintermandag svarer til en sommersøndag, fortæller Janek Buhl, formand, Svinninge Disc Golf Forening.

quote På sådan en runde herude får man gået en 4-5 kilometer

Karsten Nielsen, Jyderup

Også i Sorø Disc Golf Klub er interessen til at mærke. Medlemstallet er stigende, og det skyldes ifølge formanden til dels coronanedlukningen, men også klubbens baneinvestering. 

- En ting er i forhold til corona, en anden ting er den nye bane, vi har etableret herude. Det har gjort, at medlemstallet er steget til det dobbelte i løbet af de seneste 12 måneder, siger Martin Byskov Musiat, formand i Sorø Disc Golf Klub.

Artiklen fortsætter under artiklen...

Disc golf er magen til traditionel golf, men i stedet for kølle og bold bruger man specielle frisbee's kaldet golfdiscs.
Disc golf er magen til traditionel golf, men i stedet for kølle og bold bruger man specielle frisbee's kaldet golfdiscs. Foto: Rikke Stokholm i samarbejde med erhvervspraktikanter - TV2 ØST

Coronavenlig sportsgren

Mark Melchior Sørensen og Karsten Nielsen fra Jyderup begyndte at spille disc golf i april sidste år. De er på kort tid blevet bidt af sporten.

Læs også
Flere trodser minusgraderne og spiller padel: - Folk savner det sociale samvær
Læs også
Flere trodser minusgraderne og spiller padel: - Folk savner det sociale samvær

- Man kommer ud i naturen og får den daglige motion. På sådan en runde herude får man gået en fire-fem kilometer. Det er en let tilgængelig sport. Et par discs, så er du i gang. Alle kan være med, også selvom man er lidt overvægtig, siger Karsten Nielsen og smiler.

Ifølge formanden for Svinninge Disc Golf er det muligt at dyrke sporten uden at frygte smittefare.

- Man kan gå fem personer sammen med hvert sit udstyr og med afstand og stadigvæk have en fest sammen, siger Janek Buhl.

Janek Buhl, formand, Svinninge Disc Golf Forening
Janek Buhl, formand, Svinninge Disc Golf Forening Foto: Rikke Stokholm i samarbejde med erhvervspraktikanter - TV2 ØSTNyhedsoverblik