Flere trodser minusgraderne og spiller padel: - Folk savner det sociale samvær

Flere trodser minusgraderne og spiller padel på Holbæk Sportsbys fire baner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi er vildt overraskede over, hvor mange der er.

Sådan lyder det fra Per Johansen, der er medstifter af Holbæk Sportsbys Padelklub.

For selvom Holbæk Sportsby er dækket af sne, så ligger de blå padel-baner blottet. Her er det nemlig muligt at spille uden at overtræde de nuværende coronarestriktioner. 

quote Der bliver spillet så meget, at banerne stort set er optaget fra klokken ti til 21 om aftenen

Ole Bindslev, formand, Holbæk Tennisklub

Og det bliver i den grad udnyttet – selv i minusgrader.

- I går var vi nødt til at gå ud og salte banerne, fordi der var forespørgsler på, om banerne kunne blive klar igen og få fjernet sne, fortæller Per Johansen.

En af dem, der har trodset minusgraderne, er Torben Vesterdahl, der er også er kasserer i klubben.

- Vejret er fantastisk, og padel er jo en af de sportsgrene, som du stadig kan komme ud og dyrke. Og så er padel for alle aldre, og man behøver faktisk ikke være sindssygt god for at spille. Nu har jeg mine børn med herude, og de er på forskellige niveauer alle sammen. Og det fungerer.

Torben Vesterdahl fortæller, at man kan spille padel på stort set alle tidspunkter - bare det ikke regner.
Torben Vesterdahl fortæller, at man kan spille padel på stort set alle tidspunkter - bare det ikke regner. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

- Lige når man kommer herud, er det lidt koldt, men man bevæger sig, så vi får hurtigt varmen – det er dejligt.

Stort set umuligt at få en tid

Både Holbæk Tennisklub og Sportsbyens Padelklub gør brug af de fire padelbaner, som ligger ved Holbæk Sportsby. Og foreningernes medlemmer er nødt til at være ude i god tid, hvis de vil have fat i en ledig tid.

For det er stort set umuligt at få en banetid, og det er uanset vejret.

- Der bliver spillet så meget, at banerne stort set er optaget fra klokken ti til 21 om aftenen, fortæller Ole Bindslev, der er formand for Holbæk Tennisklub.

- Det er, fordi folk savner det sociale samvær, og det at komme ud og røre sig.

Det samme melder Per Johansen fra Sportsbyens Padelklub – til stor forskel fra januar sidste år.

- Der var det kun meget få af de hardcore, der spillede. Det var ikke særlig mange gange, at vi oplevede, at banerne var bookede. Nu skal man altså være ude i forvejen for at booke en bane.

Kommer med opfordring

Padel er en blanding af forskellige ketcher-sportsgrene. Først og fremmest tennis, men også squash og badminton. Det foregår på en minitennisbane men med vægge omkring, som man kender fra squash. Og så er det primært som doubleform, det vil sige, at det er med fire spillere og med bat, som minder om et forstørret bordtennisbat og med en lille smule blødere tennisbold, end det man normalt kender.

Sporten vokser hastigt i Danmark og hos Sportsbyens Padelklub havde de i 2020 225 betalende medlemmer.

Sporten vokser hastigt i Danmark.
Sporten vokser hastigt i Danmark. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Og til de 225 medlemmer har klubben også skrevet ud med en opfordring.

- Vi har skrevet ud til alle medlemmer, at man skal møde ti minutter senere, end man normalt ville gøre, og man skal gå ti minutter før – det vil sige, at der er et slip på 20 minutter mellem hver, så man ikke støder sammen herude. Problemet er jo ikke som sådan banen, men når der skal skiftes mellem banerne, siger Per Johansen.

- Vi opfordrer alle medlemmer til at tage sprit med og skrive navn på deres bolde, hvilket er en god idé. Det betyder, at man kun rører ved sine egne bolde, når man server. Og det har faktisk været rigtig godt, og medlemmerne har taget det pænt til sig.