Naboer står sammen - villavej mødes til musik og fest hver aften

På en helt almindelig villavej i Næstved er beboerne gået sammen om musikken for at holde humøret oppe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Assensvej i det sydlige Næstved er der i disse dage fest for fuld musik, når beboerne mødes på villavejen hver aften klokken 19.00.

quote Det giver os noget glæde og varme indeni

Nina Hoff, beboer på Assensvej

Her tændes der for bilers katastrofeblink til tonerne af høj musik, båthorn og jubel fra naboerne - alt sammen med god afstand til hinanden vel at mærke.

- Det gør vi, fordi vi gerne vil have det sjovt, og fordi vi i denne tid ikke kan komme hinanden så meget ved. Vi har set nogle videoer fra Italien, hvor folk kommer ud på altanerne og synger, og så tænkte vi, at det vil vi også gerne være en del af, siger Nina Hoff.

Villavejen har dog selvsagt ikke særlig mange altaner, beboerne kan mødes ved. De har i stedet fundet på deres eget coronaritual, der passer bedre til forholdene på villavejen.

- Vi kan jo ikke komme ud på altaner, så vi går ud på vejen eller ud i vores indkørsel og vinker til naboerne og spiller noget musik, synger sammen og har det sjovt, siger Nina Hoff.

Naboerne vælger dagens sang

Musikken kommer fra en trådløs soundbox, som Nina Hoff har lånt af sin teenagesøn. Dagens sang bliver dog ikke dikteret af familien Hoff, men vælges i stedet ud fra naboernes ønsker fra dag til dag.

Onsdag aften var TV2 ØST inviteret med til vejfesten, hvor lyden af Tommy Seebachs Hip hurra - det min fødselsdag spillede for fulde gardiner.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her er der tændt for bilers katastrofeblink.
Her er der tændt for bilers katastrofeblink. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

- I dag har vi fået et ønske fra Pernille. Hun har sin far på besøg, der fylder 60 år i dag, så hun spurgte, om vi ikke havde lyst til at spille en fødselsdagssang – og selvfølgelig havde vi da det, siger Nina Hoff.

Beboerne på villavejen vil ifølge Nina Hoff holde fast i ritualet, så længe, de synes, det er sjovt. Selvom det på overfladen bare kan ligne fis og ballade, er der nemlig en dybere mening bag. 

- Det giver os noget socialt, og det giver os noget sammenhold. Det giver os noget glæde og varme indeni, at vi kan være sammen i denne tid, hvor det hele er så svært, og hvor vi ikke må komme tæt på hinanden, forklarer Nina Hoff.

Naboerne drikker tit en aftenøl sammen på afstand, når dagens sang er slut.

Den festlige tradition begyndte den 16. marts, og siden har 10-15 husstande holdt fast i fællesskabet.