Lempelse af forsamlingsforbud kommer for sent - alle sommerbryllupper på gods er aflyst

Selvom regeringen nu har planer om at åbne op for bryllupper, så er det for sent på Vognserup Gods i Regstrup. Her har folk allerede aflyst sommerbryllupperne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De smukke lokaler med egetræsbjælker så langt øjet rækker står tomme hen. I et hjørne er støvede stole stablet sammen, og køleskabet er gabende tomt.

Ejeren af Vognserup Gods ved Regstrup havde set frem til at udleje lokalerne til de mange glade brudepar, der skulle vies henover sommeren.

quote Det har været svært at udskyde det

Michelle Hansen, Høng

- Vi havde fuldt booket med arrangementer hver eneste weekend, og nu er det hele aflyst, siger ejer Hans Christian Teisen til TV2 ØST.

Ligesom meget andet har coronavirus også sat en stopper for de store fejringer af ægteskabet.

Regeringen ønsker ifølge et brev til Folketingets partiledere at lade forsamlingsforbuddet stige fra ti til 50 personer fra og med i morgen. De vil samtidig tillade større forsamlinger på op til 500 personer til særlige arrangementer som for eksempel bryllupper. En endelig aftale er dog ikke faldet på plads endnu.

Artiklen fortsætter under billederne.

 
  Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST
Lokalerne er klar - men bryllupperne er allerede aflyst.
Lokalerne er klar - men bryllupperne er allerede aflyst. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Men selvom det vil være en glædelig nyhed, hvis forsamlingsforbuddet hæves, så kommer den for sent for Vognserup Gods i Regstrup.

quote Det er ikke så optimalt lige nu. Men kærligheden skal nok sejre

Michelle Hansen, Høng

- Jeg regner ikke med, at vi indhenter noget, for folk booker normalt et bryllup et halvandet år i forvejen, siger Hans Christian Teisen.

Usikkert drømmebryllup

I Høng sidder Michelle Hansen og kigger på den invitation, hun skulle have sendt ud til de op mod 100 gæster, der skulle have været med til hendes kommende bryllup på Vognserup Gods. Planen var, at hun skulle giftes med Martin Faigh på lørdag den 13. juni, men nu er brylluppet udskudt til september.

- Det har været svært at udskyde det, og jeg tror også, vi trak den lidt for længe i forhold til, hvad gæsterne tænkte, siger hun til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billederne.

Michelle Hansen og Martin Faigh skulle have været gift på lørdag, den 13. juni.
Michelle Hansen og Martin Faigh skulle have været gift på lørdag, den 13. juni. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST
Parret har nu udskudt brylluppet til 19. september, men er fortsat i tvivl om, hvorvidt de skal gennemføre planerne til den tid.
Parret har nu udskudt brylluppet til 19. september, men er fortsat i tvivl om, hvorvidt de skal gennemføre planerne til den tid. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

For Michelle Hansen var drømmebrylluppet liv, kærlighed og masser af dans sammen med de mennesker, hun holder af.

- Jeg har været en del igennem i forhold til sygdom. Min kæreste og jeg har begge været gift før, og vi har begge været igennem hårde skilsmisser. Dét at blive gift igen var slet ikke noget, vi havde forestillet os. Da Martin så friede, så blev det en kæmpe drøm, fortæller hun og viser sin forlovelsesring med tre indfattede diamanter.

Parret vakler også i forhold til, om de skal droppe festen til september.

- Vi har et familiemedlem meget tæt på, der er kræftsyg. Dét at udsætte ham for smitte er en stor risiko, og det har vi med i vores overvejelser. Jeg synes heller ikke, der er kommet en klar udmelding i forhold til, hvor tæt man kan være på folk, siger hun.

Den sociale accept er vigtig

På Vognserup Gods mener Hans Christian Teisen, at det stadig er svært for folk at afgøre, om de skal holde stor fest, fordi accepten fra omgangskredsen betyder meget.

- Der er usikkerhed i forhold til, hvordan det vil blive accepteret hos venner og familie, at man vælger at holde en stor fest samtidig med den smitterisiko, som der stadigvæk bliver opfattet hos folk, siger han.

Michelle Hansen og Martin Faigh vil dog ikke lade coronavirus ødelægge deres kommende ægteskab. Uanset hvad vil de giftes i år, og så må festen eventuelt komme senere.

- Det er ikke så optimalt lige nu. Men kærligheden skal nok sejre, slutter hun.