Kritik af ledelsen i Danish Crown – slagteriarbejdere fik besked om lukningen via medierne

De ansatte på Danish Crown i Ringsted fik ikke besked om nedlukning, før ledelsen sendte en meddelelse ud til pressen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag fik Anette Olsen besked om, at hendes arbejdsplads, Danish Crown i Ringsted, skulle lukkes ned.

- Det var en lettelse, da vi fik det at vide, siger hun.

Anette Olsen er talsmand for det, der hedder Fabrik 3 på Danish Crown-slagteriet i Ringsted, og hun glæder sig over beslutningen om at lukke ned, men hun ærgrer sig over, at hun ikke fik besked før pressen.

- Ja, jeg mener godt, at ledelsen kunne have startet med at skrive ud på sms. Vi har noget, der hedder DC-intra, hvor man kan få nogle sms-beskeder, når der sker noget, og den kunne man godt lige have brugt først, siger hun.

142 medarbejdere smittet med corona

Det var lørdag eftermiddag, at ledelsen i Danish Crown udsendte en pressemeddelelse, om at fabrikken i Ringsted ville blive lukket ned i denne uge. Det betyder, at cirka 800 ansatte er blevet sendt hjem og bedt om at gå i selvisolation.

quote Vi har ikke fået noget information, hvordan skal vi forholde os, er det nu, vi skal gå i isolation?

Anette Olsen, talsmand, Fabrik 3, Danish Crown, Ringsted.

- De skal ikke deltage i større forsamlinger, de skal være ekstra omhyggelige med alle de her smitteforanstaltninger og passe endnu mere på sig selv, end os andre, og så bliver de testet et par gange i løbet af den næste uge, sådan så vi er sikre på, at alle er smittefri, eller vi i hvert fald har identificeret dem, der er smittede, siger direktør Jais Valeur.

Slagteriet i Ringsted er på få uger blevet et nyt epicenter for coronasmitte. Lørdag morgen stod det klart at yderligere 22 medarbejdere på slagteriet var testet positive, og dermed er 142 medarbejdere konstateret smittede med coronavirus.

- I starten, da det hele brød ud derovre, der var det jo sådan nogenlunde roligt, men efterhånden som smittetallene de steg for hver gang, så begyndte folk jo at skrive, hvad er tallet i dag, hvad er tallet i dag, hele tiden, og så begyndte frygten at blive større, siger talsmand Anette Olsen.

Frygter fyringer

I den udsendte pressemeddelelse fra Danish Crown opfordres alle medarbejdere på slagteriet til at betragte sig selv som nære kontakter til smittede.

Men da TV2 ØST besøgte Anette Olsen søndag eftermiddag, var der stadig mange ubesvarede spørgsmål blandt medarbejderne, som endnu ikke havde hørt noget fra ledelsen.

- Siden nyheden den kom ud i pressen, så er jeg blevet kimet ned på telefonen, på messenger-beskeder og på sms-beskeder, hvor folk de spørger, hvad skal vi gøre, skal vi sygemelde os, bliver vi fyrede, skal vi møde ind på arbejde. Vi har ikke fået noget information, hvordan skal vi forholde os, er det nu, vi skal gå i isolation?, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Anette Olsen fik ikke bedsted om nedlukning, inden ledelsen sendte en pressemeddelelse ud.
Anette Olsen fik ikke bedsted om nedlukning, inden ledelsen sendte en pressemeddelelse ud. Foto: Jacob Bagge - TV2 ØST

Ifølge Anette Olsen er der flere medarbejdere, der frygter, at der kommer fyresedler i spil.

- Folk de spørger jo, om der bliver fyret nu, og om fabrikken den så aldrig nogensinde åbner igen, siger hun.

Til det sagde direktør i Danish Crown Jais Valeur lørdag:

- Ej, det er der altså ikke lagt op til for nuværende. Det vi snakker om nu, det er en lukning af slagteriet i denne uge, og så bliver medarbejderne sendt hjem, men vi skal jo have dem ind og blive testede, sådan så vi er sikre på præcist, hvor de her smittekæder, de er henne, og vi får brudt smittekæderne, det er altså det vigtigste lige nu.

Danish Crown-chef: -Det er ikke optimalt

Søndag aften talte TV2 ØST igen med Danish Crown, der tager medarbejdernes kritik til efterretning.

quote Jeg vil gerne understrege, at det er ikke optimalt i forhold til, at medarbejderne skulle høre om det i medierne

Jens Hansen, pressechef, Jens Hansen.

- Jeg skal være den første til at indrømme, at det bestemt ikke er optimalt for en virksomhed som vores at skulle ud at komme med en så drastisk beslutning på en lørdag, og vi er rigtig kede af, at medarbejderne skulle have beskeden på den måde, siger pressechef Jens Hansen.

- Men omvendt så stod vi i en situation, hvor der var rigtig mange, der skulle informeres om denne her beslutning i hele systemet i Ringsted Kommune, og vi ville simpelthen ikke stå i den situation, at der begyndte at gå rygter, inden vi selv havde meldt ud. Men jeg vil gerne understrege, at det er ikke optimalt i forhold til, at medarbejderne skulle høre om det i medierne, siger han.

Jens Hansen fortæller, at den sms-tjeneste, som Anette Olsen omtaler, er under omlægning lige nu, og at den derfor ikke kunne benyttes.

- Det er selvfølgelig brandærgerligt i denne situation, siger han og fortæller, at det ikke er alle medarbejdere på slagteriet, der skal blive hjemme mandag.

- Der er en stor medarbejdergruppe, der fortsat skal arbejde på slagteriet i morgen (mandag, Red.), hvor de skal ind og hjælpe med at få tømt fabrikken for alt det, der blev produceret i fredags, altså de grise der blev slagtet i fredags, siger han.

dc_ringsted.jpg
Læs også
Danish Crown lukker slagteri i Ringsted – 800 ansatte skal gå i isolation
dc_ringsted.jpg
Læs også
Danish Crown lukker slagteri i Ringsted – 800 ansatte skal gå i isolation

- Den gruppe af medarbejdere, der ikke skal møde på arbejde, de har fået besked i løbet af dagen i dag. Der kan være nogle enkelte, som vi ikke har kunnet få fat i, dem står vi klar til at tage imod, når de møder, siger Jens Hansen.

I alt er 795 ansatte ud af en samlet medabejderstab på 1.000 på Danish Crown i Ringsted sendt hjem med besked om at blive hjemme og aflyse alle besøg og så vidt muligt holde afstand til dem, man bor sammen med og undgå fysisk kontakt som kys og kram.


Nyhedsoverblik