Gymnasium sender fem klasser hjem efter coronafrygt

Stenhus Gymnasium i Holbæk har sendt fem gymnasieklasser hjem til hjemmeundervisning, efter elever har vist tegn på Covid-19.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi tager bekæmpelse af epidemien meget alvorligt. Derfor har vi også valgt at sende disse klasser hjem til hjemmeundervisning.

Sådan siger Peter Fink, vicerektor på Stenhus Gymnasium i Holbæk, efter fem klasser er sendt hjem fra gymnasiet. Det svarer til omkring 140 elever.

En klasse blev sendt hjem onsdag eftermiddag, og fire i løbet af torsdagen.

- Der har heldigvis ikke været flere klasser i løbet af i dag, så nu afventer vi bare resultatet af prøverne hos de elever, der har udvist symptomer, siger Peter Fink.

En elev i hver klasse

Ifølge vicerektoren så er ingen elever indtil videre testet positive, men én elev i hver klasse har udvist symptomer på Covid-19. 

quote Hvis vi vurderer, at der er flere symptomer, der peger på corona, så bliver hele klassen sendt hjem til hjemmeundervisning

Peter Fink, vicerektor på Stenhus Gymnasium i Holbæk

- Når en elev viser symptomer, så tager vi en snak med vedkommende. Og hvis vi vurderer, at der er flere symptomer, der peger på corona, så bliver hele klassen sendt hjem til hjemmeundervisning som før ferien, og den berørte elev bliver testet, siger han.

Han forventer, at få resultatet af de potentielt coronasmittede elever i løbet af fredagen.

- Heldigvis, så er der tale om elever i 2. og 3.G, der jo kender til det at arbejde hjemmefra. De er så at sige vant til det fra før ferien, siger han til TV2 ØST.

Forventningen er, at klasserne kan vende tilbage til normal undervisning – men det kræver at prøverne er negative.

- Skulle en elev blive testet positiv, så forbliver klassen naturligvis hjemme indtil videre, og så skal alle elever i klassen testes, siger han.

Højt sikkerhedsniveau

Gymnasiet har i det hele taget et højt sikkerhedsniveau i forhold til corona-smitte.

Selv den mindste forkølelse vil sende en elev hjem fra skole, og tegn på corona fører til, at hele klassen sendes hjem.

- Vi har udsendt 10 regler, der skal beskytte os mod corona. Samtidig har vi taget en hel række forholdsregler i det daglige liv på gymnasiet, der skal forhindre smitte i at sprede sig blandt elever og ansatte, siger han.

quote Vi har udsendt 10 regler, der skal beskytte os mod corona

Peter Fink, vicerektor på Stenhus Gymnasium i Holbæk

Det betyder blandt andet ensretning på gangene, faste sidekammerater i kasserne og vagter ved skolens indgange, hvor det sikres, at alle vasker hænder, når de ankommer til gymnasiet.