Coronavirus betyder absurd ligaoprykning for TMS Ringsted - formand ønsker spillerne tillykke på Facebook

Det er selvfølgelig en svær situation, siger klubbens formand, som ovenpå en lang og hård sæson også kan finde glæden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter blot et enkelt år i 1. division vender håndboldholdet TMS Ringsted tilbage til herreligaen.

Tirsdag er oprykningen blevet en kendsgerning, men den er ikke kommet i hus efter en sejr på banen i en fyldt hal. 

Den er i stedet blevet besluttet på skrivebordet af Udvalget for Professionel Håndbold under Dansk Håndbold Forbund (DHF). De har nemlig afsluttet håndboldligaerne og 1. divisionerne før tid grundet udbruddet af coronavirus og de restriktioner, det har medført.

quote Jeg har netop skrevet til spillerne på Facebook og ønsket dem tillykke med oprykningen

Henrik Dudek, formand, TMS Ringsted

En mærkelig situation at stå i, medgiver formand for TMS Ringsted, Henrik Dudek, som er enig i beslutningen om et afslutte sæsonen nu.

Han kan dog stadig finde glæden og stoltheden over oprykningen, som han kalder fortjent.

Før forsamlingsforbuddet første gang blev annonceret og derved satte håndbolden i stå, manglede der tre kampe af sæsonen. TMS Ringsted var fem point foran Skive på andenpladsen og skulle blot finde et sølle point, før den direkte oprykning var i hus. 

- Det allerbedste ville have været at afgøre det på banen, sågar også uden tilskuere. Men jeg er glad. Det har været en lang sæson, og en coronavirus skal ikke tage glæden fra en oprykning, som mange mennesker har arbejdet hårdt for, siger Henrik Dudek.

Men hvor meget af den glæde kan du finde i dig selv, nu hvor oprykningen er blevet afgjort på et skrivebord, og at I ikke må kramme jeres fans og sponsorer?

- Det må gå udover min kone i stedet for. Hun må få et kram. Jeg har netop skrevet til spillerne på Facebook og ønsket dem tillykke med oprykningen. Det er selvfølgelig en svær situation. 

Overvejer virtuel fejring

Aktuelt har klubben sendt sine ansatte i administrationen samt spillerne og trænere hjem på lønkompensationsordningen. Det betyder, at de ikke må mødes.

Derfor tænkes der nu i, hvordan oprykningen kan fejres, uden at forsamlingsreglerne bliver brudt. 

Klubben skulle 28. marts have afholdt et arrangement, hvor sponsorer cyklede penge ind til klubben, men det blev aflyst. En mulighed er at slå de to ting sammen, fortæller Henrik Dudek. 

- Vi tænker, om vi kan lave et virtuelt sponsorcyklingsarrangement, som samtidig på en eller anden måde  kan fejre oprykningen til ligaen. Hvordan formen bliver, ved vi ikke. Vi må lægge vores hjerner i blød og skal samtidig hele tiden have respekt for, at vi har sendt vores medarbejdere hjem.