Coronanedlukningen får danskerne til at vende blikket mod naturen

Antallet af mennesker i naturen er steget markant, mens samfundet har været lukket ned, viser tal fra Naturstyrelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Under nedlukningen af store dele af Danmark er der sket en stigning i antallet af mennesker, der har søgt ud i naturen.

Det viser tal fra Naturstyrelsen.

Tallene er såkaldte tællertal fra statslige naturområder, som styrelsens ansatte over hele landet har indrapporteret. Tallene er opgjort i perioden fra januar 2020 til januar 2021 og viser en stigning i alt fra antallet af folk, der færdes på stierne og bruger mountainbikespor naturområder, til folk, der overnatter på lejrpladser.

Styrelsen har også oplevet flere besøgende på dens hjemmeside.

Hold afstand i naturen

Et af de steder, der har oplevet den største procentvise stigning, er halvøen Røsnæs ved Kalundborg. Her er besøgstallet i den pågældende periode steget med 125 procent.

- I naturen er der plads til at holde afstand, og naturen har været og er stadig vores fælles åndehul i en svær tid. Vi har som langsigtet mål at få endnu flere danskere ud i vores fælles natur, men der var ingen, der havde forudset, hvad en verdensomspændende pandemi ville gøre ved vores brug af naturen, siger Mads Jensen, kontorchef i Naturstyrelsen, i en pressemeddelelse. 

Han opfordrer samtidig folk, der besøger naturen, til at følge tre råd: Hold afstand, hav hunden i snor og tag dit affald med hjem.

- Så er der rig mulighed for, at vi alle kan få endnu flere gode naturoplevelser i de lyse forårsmåneder, siger han videre i meddelelsen.

Tre hjemmesider, der begynder naturbesøget