Coronabølgen skyller ind over regionen - det får flere virksomheder til at tænke kreativt 

Coronapandemien får antallet af ledige til at stige, og virksomheder tager nu nye midler i brug for at overleve krisen.  

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Virksomheder skal tænke kreativt i disse dage for at holde hovedet oven vande.

Coronabølgen har længe skyllet ind over landet, og det har fået flere virksomheder til at skulle finde på nye måder at holde sig i live.  

quote Det er er klart, at vi håber, vi kan beholde alle vores dygtige medarbejdere

Henrik Kastrup, ejer af Ostebørsen

Det ses blandt andet i Holbæk, hvor en af byens ældste virksomheder, OnPrint, sammen med Holbæk Byforum har oprettet en digital platform, HolbaekShopping.dk, hvor lokale virksomheder kan sælge deres varer. Tiltaget skal hjælpe de forretninger, som ikke selv har økonomisk mulighed for at stifte en webshop eller en hjemmeside.  

- Det står slemt til. Butikkerne er rigtig hårdt ramt. Jeg er ikke i tvivl om, at nogen kommer til at bukke under for den her krise, og det er derfor, vi prøver at rykke hurtigt på det her, for al hjælp er kærkommen, siger Jan Vestergård, der er chef for Holbæk Byforum. 

Comwell i Sorø
Læs også
Coronakrise tvinger hotelkæde til at fyre 250 medarbejdere
Comwell i Sorø
Læs også
Coronakrise tvinger hotelkæde til at fyre 250 medarbejdere

De nyeste tal viser, at der er kommet 5.500 flere arbejdsløse siden 8. marts i Region Sjælland. 

Det betyder, at der nu er 32 procent flere arbejdsløse, end før statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrede os til at blive hjemme som følge af coronasmitten. 

- Det er en alvorlig situation, vi står midt i, og der er grund til at være bekymret for det erhvervsliv, som i de seneste år havde været inde i en meget stærk udvikling. Vi bliver hårdt ramt i Region Sjælland, men der er samtidig sket en række strukturelle forbedringer, som gør, at Region Sjælland er bedre rustet end under finanskrisen, udtaler direktør for Erhvervshus Sjælland, Mads Váczy Kragh, i en pressemeddelelse. 

Gør jeres indkøb lokalt

I Holbæk håber de på, at den nye platform vil få folk til at handle lokalt, selvom de opholder sig hjemme og shopper online.   

- Holbaekshopping.dk er et tilbud til vores medlemmer, så de kan sælge varer i de her svære tider. Vi vil også gerne sende et signal til vores kunder i Holbæk, at de skal gøre deres indkøb lokalt. Vi får brug for kundernes hjælp for at bevare det butiksudvalg, der er i Holbæk i dag, siger Jan Vestergård. 

Det er ikke kun i Holbæk, der bliver tænkt kreativt.   

Læs også
Erhvervslivet lider - kommuner i hele regionen klar med hjælp
Læs også
Erhvervslivet lider - kommuner i hele regionen klar med hjælp

I Vemmelev i Slagelse Kommune har en gammel kending også fornyet sig. Ostebørsen, der har eksisteret siden 1934, hvor de gennem tre generationer har leveret oste til nær og fjern, har nu oprettet en webshop for første gang, kaldet Kok&Kastrup.

- Efter lang tids forberedelse besluttede vi på grund af situationen at fremskynde lanceringen af vores nye forretningsområde, siger Ostebørsens ejer, Henrik Kastrup.  

25 ud af 30 medarbejdere sendt hjem

Webshoppen blev lanceret torsdag, og indtil videre er det væltet ind med ordrer, som Henrik Kastrup formulerer det. Med webshoppen vil Ostebørsen levere færdig mad ud af huset suppleret med sortimentet fra butikken i Vemmelev.  

For nytænkning er en nødvendighed i denne tid. 

I marts måned besøgte TV2 ØST Ostebørsen i forbindelse med, at regeringen præsenterede nye initiativer målrettet selvstændige samt små og mellemstore virksomheder.  

Artiklen fortsætter under billedet.

Henrik Kastrup, ejer af Ostebørsen.
Henrik Kastrup, ejer af Ostebørsen. Foto: TV2 ØST

Dengang udtalte Henrik Kastrup, at finanskrisen i 2008 var ingenting i forhold til nu. 

- Det var 30 procent, der forsvandt over en weekend. Her er det 90 procent. 

Samtidig er 25 ud af virksomhedens 30 medarbejdere nu sendt hjem, og håbet er, at den nye webshop blandt andet kan få ændret på det.  

- Vi håber, vi får alle med. Det er er klart, at vi håber, vi kan beholde alle vores dygtige medarbejdere, siger Henrik Kastrup.  

Minister: Søg kompensation nu 

Selvom mange virksomheder tænker i kreative løsninger, så er der flere, der har brug for en økonomisk saltvandsindsprøjtning.

Derfor opfordrer erhvervsminister Simon Kollerup (S) nu virksomheder, som har oplevet en nedgang i omsætningen på mindst 40 procent på grund af coronapandemien, til at tage fat i deres revisorer, så de kan få ansøgt om kompensation for sine faste omkostninger. Gerne allerede i dag. 

VIDEO: Coronavirussen har fået regnskaber i private virksomheder til at bløde rødt. Indehaver af virksomheden Ostebørsen er lykkelig over, at regeringen nu foreslår at komme med en hjælpende, økonomisk hånd.

 

- Flere virksomheder oplever lige nu en markant nedgang i deres omsætning som følge af COVID-19-pandemien. Samtidig har virksomhederne jo stadig omkostninger til husleje og andre faste omkostninger, som skal betales, selvom butikken er lukket eller kunderne udebliver.

- Det er lige præcis i de situationer, at den her ordning med kompensation for de faste omkostninger kan hjælpe med at holde hånden under danske virksomheder og arbejdspladser, udtaler erhvervsministeren i en pressemeddelelse. 

Næstved Storcenter
Læs også
Rapport viser et dansk erhvervsliv under gulvbrædderne
Næstved Storcenter
Læs også
Rapport viser et dansk erhvervsliv under gulvbrædderne

Erhvervsministeriet oplyser fredag, at 20.000 virksomheder har været inde på virksomhedsguiden.dk og ansøge om at få lønkompensation til deres medarbejdere. 

Er du virksomhed eller organisation, kan du få mere information på Erhvervsstyrelsens hotline på tlf. 72 20 00 34. 


Nyhedsoverblik