Corona sætter stopper for påsketrafikken: - Det bliver bestemt en stille påske

Sidste år var denne lørdag op til påske en af de helt store rejsedage, men grundet coronakrisen holder folk sig hjemme i år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis vi danskere i de næste to uger hen over påsken fortsætter med at holde afstand, og hvis tallene fortsat er fornuftige i de næste to uger, så vil regeringen fortsætte med en gradvis kontrolleret åbning af Danmark efter påsken.

Sådan lød det fra statsministeren den 30. marts, og det kan mærkes i påsketrafikken. For selvom denne lørdag sidste år var blandt de helt store rejsedage i påsken, så er det ikke tilfældet i år.

- Sådan som situationen er i øjeblikket, opholder folk sig hjemme, så det bliver bestemt en stille påske, siger Jesper Maack, PR- og Kommunikationschef hos Molslinjen.

quote Der er ikke rigtig noget trafik på vejene

Jimmi Nyrup, vagthavende ved Vejdirektoratet

Derfor sejler Molslinjen kun med en færge mellem Sjællands Odde og Aarhus, mod tre som de ville gøre normalt.

- Den kan snildt klare kapaciteten.

Ingen trafikprognose

Vejdirektoratet har i år slet ikke udarbejdet prognoser for påsketrafikken, da de ikke håber, tror eller forventer, at folk bevæger sig meget rundt. Det fortæller Jimmi Nyrup, der er vagthavende ved Vejdirektoratet.

Og trafikken på vejene denne lørdag taler sit klare sprog.

- Der er ikke rigtig noget trafik på vejene, siger Jimmi Nyrup.

En tendens, som Sund & Bælt kan bekræfte. De har ligesom Vejdirektoratet ikke udarbejdet en prognose for trafikken hen over påsken, da trafikken over Storebælt er nede på 50 procent af normalen.

De nyeste sammenlignelige tal fra Sund & Bælt er fra uge 13 fra henholdsvis 2019 og 2020. Her viser tallene, at der i 2019 var 243.305, der krydsede broen, mens det i uge 13 i år er nede på 108.447.

DSB stopper salget af Orange-billetter

Hos DSB har påsken aldrig været en højtid, der har sat skub i antallet af rejsende.

- Påsken er en periode, hvor der er færre rejsende end normalt, siger Tony Bispeskov, der er informationschef hos DSB.

Han oplyser, at de i øjeblikket ligger 10-15 procent under normalen på grund af coronakrisen, og det samme forventes at gøre sig gældende i påsken.

DSB har nu stoppet for salget af Orange-billetter på grund af situationen med coronavirussen for ikke at øge folks rejselyst.

Tony Bispeskov opfordrer samtidig til, at man tjekker Rejseplanen, hvis man skal med toget, da de benytter påsken til flere sporarbejder i Region Sjælland. Derudover skal man huske, at det er et krav, at man har pladsbillet – som til gengæld er gratis i denne tid.