Campingchef kigger mod sæson uden udenlandske turister: - Der kommer mange danskere i stedet

Lejrchef på Marielyst Familiecamping sætter sin lid til, at danskerne tager på campingferie, nu hvor udenlandske turister bliver væk på grund af coronavirus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Som lejrchef er det det, man hele året går og venter på: Nu er det nu. Nu sker det. Nu starter vi rigtigt.

Det plejer at krible i Tina Hansens krop, når det bliver påske.

For så kommer der liv på hendes campingplads i Marielyst, så ruller der fuldt oppakket biler med forventningsglade familier ind på pladsen, og så bliver der dannet det stærke og specielle fællesskab, campingferier er kendt for.   

I år har coronavirussen spoleret det godt og grundigt.

quote Det var simpelthen det mest underlige

Tina Hansen, lejrchef, Marielyst Familiecamping

Den traditionelle åbningsfest i forbindelse med påsken med kaffe, brød, fællessang og Dannebrog har ikke været der i år.

Kun flaget blev hejst og har blafret i forårsvinden i påskedagene på campingpladsen i Guldborgsund Kommune. 

- Det var simpelthen det mest underlige, siger Tina Hansen.

Flere aflysninger

Onsdag før påske udsendte Sundheds- og Ældreministeriet en pressemeddelelse med klare krav, der skulle sikre, at danske campingpladser kunne holde åbent i påskeferien.

Det på trods af statsminister Mette Frederiksens (S) venlige, men bestemte opfordring til danskerne om at dæmpe rejseaktiviteten i påsken og droppe familiebesøg og påskefrokoster.

Den opfordring fik Dansk Campingunion til at holde deres pladser lukket i påsken. Efter planen åbner pladserne igen tirsdag. 

Andre pladser har gjort brug af ministeriets døråbning og holdt åbent, eksempelvis Tina Hansens Marielyst Familiecamping.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Der har været anderledes tomt og stille på Marielyst Familiecamping i påsken. 
Der har været anderledes tomt og stille på Marielyst Familiecamping i påsken.  Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Hendes plads har dog været meget tom med flere aflysninger - det har især været de familier, der havde booket sig ind i mobile homes, fortæller hun.

Savner sammenholdet

Helt tom har pladsen dog ikke været, for de omkring 50 fastliggende er troligt mødt op. Her har gensynsglæden været intakt, men den tætte kontakt er savnet.

- Jeg savner sammenholdet, og at man sidder flere sammen i forskellige telte. Det gør vi ikke nu, siger Michael Jensen fra Køge, der i år kørte til pladsen tidligere end normalt, så han kunne arbejde derfra og ikke på sin normale arbejdsplads i København. 

Artiklen fortsætter under billedet. 

Fastliggerne på camlingpladsen i Marielyst bruger påskedagene på spil og må tænke alternativt for at holde sammen på afstand. 
Fastliggerne på camlingpladsen i Marielyst bruger påskedagene på spil og må tænke alternativt for at holde sammen på afstand.  Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Tina Hansen forbereder sig nu på en campingsæson, hvor udenlandske turister bliver væk. På trods af det er der en vis optisme at spore i lejrchefen. 

- Jeg tror, der kommer rigtig mange danskere i stedet for. Jeg synes, jeg kan mærke den der med,
at vi skal hjælpe hinanden i Danmark, siger hun.