Borgmester er bekymret over smitteudbrud med britisk coronavariant i Haslev

Meget smitsom mutation har fat i Haslev, og Faxe Kommunes borgmester opfordrer borgerne til at lade sig lynteste. Skrækscenariet er det, der sker i Kolding.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Smitteudbruddet med den stærkt smitsomme britiske mutation, B117, i Haslev er bekymrende.

Det siger Faxe Kommunes borgmester, Ole Vive (V).

Udbruddet begyndte med et smittet barn i daginstitutionen Lillebo i midten af februar. Det greb hurtigt om sig og tvang institutionen til at holde lukket. I dag er den åbnet igen, men til gengæld har den britiske mutation spredt sig rundt i Haslev by.

quote Vi er meget opmærksomme på, hvordan mutationen udvikler sig her hos os

Ole Vive, (V), borgmester, Faxe Kommune

Den seneste uge er 35 borgere i kommunen konstateret smittet med coronavirus, 90 procent af dem er fundet i Haslev. Myndighederne antager, at der er tale om smitte, der har bredt sig fra daginstitutionen.

- Vi tager situationen dybt alvorligt og bekymrer os noget mere, så snart der er tale om den særlige smitsomme mutation, fordi vi fra andre steder har set, hvor stærkt det går, siger Ole Vive og henviser til situationen i Kolding.

Her holder skoler og daginstitutioner lukket frem til den 7. marts, efter et stort smitteudbrud nærmest har lagt byen ned.

- Vi er meget opmærksomme på, hvordan mutationen udvikler sig her hos os. Vi frygter jo, at den kommer ind på vores skoler, og vi kan blive tvunget til at lukke skoler ned igen. Nu har vi jo endelig fået børnene tilbage fra 0.-4. klasse, og så ville det være hamrende ærgerligt, hvis vi skal til at lukke skolerne ned, siger Ole Vive.

- Foruroligende, at vi ikke kommer i bund

Som en konsekvens af smitteudbruddet har Faxe Kommune opstillet et mobilt testcenter på Sofiendalsskolen i Haslev, hvor borgerne kan få taget en lyntest.

To af dem, der lørdag benyttede lejligheden til at blive podet i næsen, var veninderne Tina Petersen og Anni Jensen, som begge bor i Haslev.

Tina Petersen og Anni Jensen fra Haslev er mødt op ved det mobile testcenter.
Tina Petersen og Anni Jensen fra Haslev er mødt op ved det mobile testcenter. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

- Det er foruroligende, at vi ikke kommer i bund. Det håber vi, at vi snart gør, så vi kan leve vores liv, som vi savner alle sammen. Men vi skal holde ud og holde ved, siger Tina Petersen.

- Vi skulle gerne snart ud af det her corona, og så må vi jo hver især gøre vores til, at den forsvinder, og en af mulighederne er jo at få en test for at sikre sig, supplerer Anni Jensen.

Ole Vive opfordrer borgerne i især Haslev til at få taget en lyntest.

Både Tina Petersen og Anni Jensens testresultater var negative, og da de begge i forvejen mere eller mindre har isoleret sig selv, har de ikke planer om at blive testet flere gange i den kommende tid. De vil dog nok lade sig teste yderligere en gang i nær fremtid, siger de.

- Netop fordi smitten er stigende her i Haslev, siger Tina Petersen. 

Præcisering:
Vi fik fortalt i indslaget lørdag, at der er kviktests på Sofiendalskolen søndag den 28. februar. Men det er ikke korrekt. Der er kviktests på tirsdag og fredag kl. 9-19 på Sofiendalskolen i uge 9, og onsdag og torsdag på Faxe Sundhedscenter kl. 9-19 også i uge 9.