Politiets beredskab ikke påvirket af ny Coronavirus 

Politiet arbejder i samme gear som normalt til trods for, at store dele af landet er lukket ned på grund af coronavirus. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tyveknægte, bandemedlemmer, ballademagere eller fartgale borgere skal ikke ånde lettet op, selvom størstedelen af samfundet er gået ned i gear af frygt for den nye coronavirus. 

Der er nemlig lige så mange betjente på gaden som normalt – uagtet de seneste dages arbejde for at skære ned på aktiviteten i samfundet for at bremse smitten af coronavirus. 

quote Hvis de ikke var der, så kunne det måske godt udløse en lidt løssluppen stemning

Erik Mather, leder af færdselspolitiet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Det fastslår politiet i både Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Midt- og Vestsjællands Politi overfor TV2 ØST. 

- Selvfølgelig er der sket tilpasninger, og generelt så tilpasser vi arbejdet, så det passer til den situation, der er i samfundet lige nu. Nogle arbejder hjemmefra, men der er lige så mange politifolk på job, som der plejer at være, siger Maria Sander Hansen fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.  

Ændringerne er sket, hvor der ikke er tale om kritiske funktioner. Eksempelvis er Udlændingeekspeditionen i Køge lukket ned, og politiets køreprøver på landsplan er aflyst indtil videre. 

Selv fartkontrollen er på job

Også hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi melder man alt klart til at klare nedlukningen. 

- Vi kører ud, helt som vi plejer. Vi har et robust beredskab, og det vil det fortsat være, hvis nogle betjente bliver syge. Danmark er måske lukket – men det er politiet ikke, fastslår Palle Hansen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi overfor TV2 ØST. 

Det er ikke kun de traditionelle betjente i uniform, der er på arbejde. Også de ansatte i fotovognene er på job i denne tid. Det oplyser Erik Mather, der er leder af færdselspolitiet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

- Hvis de ikke var der, så kunne det måske godt udløse en lidt løssluppen stemning på vejene - sagt på godt sydsjællandsk. Men vi har vurderet, at det dels er en kritisk opgave at opretholde god ro og orden, også i trafikken. Samtidig sidder der kun én person i fotovognene, og det gør risikoen for deres arbejde meget lille, siger Erik Mather. 

Begge kredse oplyser i øvrigt samstemmende, at de ikke har været på ekstra indsatser som følge af smitten med den nye Coronavirus.