Risiko for coronasmitte aflyser alle køreprøver de næste to uger

Frygten for den nye coronavirus aflyser alle køreprøver de kommende to uger. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skulle du op til køreprøver i de kommende dage - så bliv hjemme. 

Politiet aflyser alle køreprøver på landsplan i dag og i de kommende to uger på grund af risikoen for at blive smittet med den nye coronavirus. 

- Det er klart, at det er noget, som berør en del - især unge mennesker, men vi håber på forståelse. Det handler også om at værne dem imod at blive smittet af sygdommen, siger Erik Mather, der er leder af færdselspolitiet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

quote De må vente lidt længere på at få deres kørerettigheder tilbage

Erik Mather, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

I Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi afvikles der op mod 100 køreprøver om dagen, så beslutningen vil påvirke mange borgere. 

Også personer, der eksempelvis har fået en betinget frakendelse af kørekortet eller som skal generhverve kørekortet efter en dom, vil blive ramt af aflysningerne. 

- De må vente lidt længere på at få deres kørerettigheder tilbage. Men det håber jeg også, at der vil være forståelse for. Det er ikke en kritisk opgave for samfundet at gennemføre køreprøver, og vi håber jo som alle andre på, at samfundet hurtigt kan blive normaliseret igen. Det afgørende her er, at de sagkyndige ikke bliver udsat for smitte, som de kan give videre til andre, siger han. 

Vil løbe puklen væk

Aflysningen af køreprøverne vil efter de to uger blive vurderet i sammenhæng med den øvrige trussel fra sygdommen – og det kan godt være, at aflysningerne forlænges. 

Politiet håber dog, at de vil kunne få afviklet prøverne hurtigt herefter. 

- Vi kan ikke tilbyde personer, der har fået aflyst planlagte køreprøver, plads foran i køen, når vi starter prøverne op igen. Vores bookingsystem har simpelthen ikke den mulighed, siger han.

Han peger dog på, at udgangspunktet er godt for at klare ekstra køreprøver.

- Vi har ingen ventetid på køreprøver i dag. Det har været sådan, at man kunne få en tid til køreprøve dag til dag. Derfor tror jeg også, at vi forholdsvist hurtigt vil kunne få løbet den pukkel væk, der måtte opstå som følge af de aktuelle aflysninger, siger han.