To beboere smittet med coronavirus på regionale plejecentre

Begge beboere er indlagt på sygehuset. Det er endnu uvist, om der er andre beboere eller personale, der er smittet med coronavirus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag morgen kunne TV2 ØST fortælle, at en beboer på Antvorskov Plejecenter i Slagelse, der har udvist symptomer på at være smittet med coronavirussen, er blevet testet positiv. 

Nu er en beboer på plejecenteret Grøndalshusene i Faxe Kommune også blevet testet positiv for coronavirus.

Begge beboere er indlagt på sygehuset.

Beboeren fra Antvorskov Plejecenter i Slagelse blev testet positiv for coronavirus i weekenden.

quote Vi følger alle Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Pernille Rolsted, forstander, Antvorskov Plejecenter.

Det er endnu uvist, om der er andre beboere eller personale, der er smittet med coronavirus, men forstanderen fortæller, at ledelsen er meget opmærksom på at mindske spredning af smitten.

- Vi følger alle Sundhedsstyrelsens anbefalinger, siger Pernille Rolsted.

TV2 ØST arbejder på at få en kommentar fra Slagelse Kommune i sagen.

Beboer på Grøndalshusene er smittet

En beboer fra Grøndalshusene i Faxe Kommune er søndag blevet indlagt, og er efterfølgende testet positiv for coronavirus.

Faxe Kommune har kontaktet alle pårørende til de i alt ti beboere i det ramte hus og oplyst om situationen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Antvorskov Plejecenter i Slagelse.
Antvorskov Plejecenter i Slagelse. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

- Vi passer godt på vores ældre borgere og efterlever naturligvis Sundhedsstyrelsens forholdsregler. Det betyder blandt andet, at det personale, der er tilknyttet det ramte hus, ikke kommer i andre af Grøndalshusene, oplyser kommunen.

Grøndalshusene i Faxe Kommune
Læs også
Direktør om corona-tilfælde på plejehjem: Vi er alle smittebærere
Grøndalshusene i Faxe Kommune
Læs også
Direktør om corona-tilfælde på plejehjem: Vi er alle smittebærere

- Vores medarbejdere gør alt, hvad de kan for at sikre en tryg hverdag for vores særligt udsatte borgere. Situationen giver os dog også anledning til at understrege, hvor vigtigt det er, at man som pårørende undlader besøg på vores plejecentre og bosteder i øjeblikket.

Særligt udsat gruppe

I forbindelse med spredningen af coronavirus i Danmark har Sundhedsstyrelsen udstukket en række anbefalinger, som skal beskytte syge og ældre borgere, der særligt er sårbare over for smitten.

Det betyder blandt andet, at pårørende, der er syge eller har symptomer ikke bør komme på besøg på for eksempel plejecentre.

Den 14. marts 2020 udsendte Sundhedsstyrelsen også en række retningslinjer for sundhedspersonale, der arbejder med ældrepleje.

Gravid
Læs også
Ældre, gravide og personer med kronisk sygdom - sådan beskytter du dig mod coronavirus
Gravid
Læs også
Ældre, gravide og personer med kronisk sygdom - sådan beskytter du dig mod coronavirus

Af dem fremgår det, at personale, der har været i direkte kontakt med en patient med COVID-19, har en særlig skærpet forpligtigelse til efterfølgende at udvise særlig opmærksomhed på symptomer på COVID-19.

Hvis medarbejderen får mistanke om symptomer må medarbejderen ikke møde på arbejde, og opstår der symptomer efter fremmøde på arbejdet skal medarbejderen øjeblikkeligt forlade arbejdspladsen.

Hvis der fremkommer symptomer, skal personen opholde sig i eget hjem, undgå kontakt med andre og kontakte læge hvis der fremkommer moderat til alvorlige symptomer og ved forværring af tilstanden.