Vartegn i Vig skal rives ned: - Tårerne var i øjnene på mig

03:05

Siloen er et vartegn for Vig.

Den store kornsilo i Vig skal rives ned og erstattes med noget, der passer bedre ind i tiden. Det ærgrer ham, der i 43 år har ført tilsyn med siloen.

- Bygningen og jeg har fulgtes ad i 43 år. Det er mange år at sige farvel til. Tårerne var da i øjnene på mig. Det var de da.

Sådan lyder det fra Jens Erik Akselbo, der siden 1976 har ført tilsyn med siloen i Vig – et vartegn for byen. Den er det første, man ser, når man nærmer sig byen, men den har udtjent sin værnepligt og skal nu rives ned.

- Ens familiemedlem kan man jo også forsøge at vænne sig til skal væk herfra, men når dagen slår ned, så overrasker det én alligevel. Det er det samme, det gør for mig med siloen her, siger Jens Erik Akselbo fra DLG i Vig.

- Jeg har nogle følelser for den. Men tiden forandrer sig. Det gør den jo, og man må følge med. Det må jeg jo også.

Og netop det med tiden er centralt i denne historie. Den er nemlig løbet fra siloen, der blev bygget i 1963.

- Hvis vi kigger på det i dag, så høster en moderne mejetærsker omkring 60 ton, og det betyder, at der er behov for en anden slags anlæg i dag, end det vi har her i Vig, siger Henrik Kløve, der er områdedirektør i DLG Øst.

Bygningen og jeg har fulgtes ad i 43 år. Det er mange år at sige farvel til. Tårerne var da i øjnene på mig. Det var de da

Jens Erik Akselbo, DLG, Vig

Forstår godt ledelsen

Problemet er, at det med det gamle anlæg simpelthen går for langsomt, når landmændene kommer forbi med deres korn.

- Det er simpelthen for småt. Når vi skal indlejre kornet og putte det i den maskine, der skal få det op i siloen, så går det for langsomt, og så skal landmanden holde og vente. Det er ikke tid til i en høst i dag, og det skal bare laves om i en fart, siger Henrik Kløve.

Og selvom det gør ondt på Jens Erik Akselbo at skulle se siloen blive revet ned, så forstår han godt ledelsens begrundelse.

- Jeg har det ikke så godt med det, men det er jo tidens tand. Jeg har da også været dykket på det, men det er forståeligt, siger han.

Tidens udvikling kan man ikke stoppe

Områdedirektøren kan da også godt forstå, at hans medarbejder er ked af udsigten til nedrivningen.

- Jeg er født og opvokset i Vig, og jeg kender godt til anlægget, da jeg var barn. Det er et historisk anlæg, og det har været et vartegn for Vig i mange år, siger han.

- Men tidens udvikling er der ingen af os, der kan stå i vejen for. Det er derfor, vi laver det om til et moderne anlæg med modtagerfaciliteter.

Efter planen begynder nedrivningsholdet at pille siloen ned efter påske.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App