Unge efterlader joints og øldåser – nu skal legepladserne tjekkes fem gange om ugen

Sorø Kommune vil sætte ekstra fokus på, at man rydder op efter sig selv, når man har brugt kommunens arealer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Øget bekymring fra forældre og pædagoger omkring legepladserne i Sorø Kommune har gjort, at kommunen nu har reageret og sætter en ekstra indsats ind.

- Det, vi kan se nu, er, at nogle forældre til mindre børn bliver utrygge på legepladserne. Fordi de bliver det, vælger vi at være mere synlige i en periode, fortæller Rikke Thernøe, der er daglig leder for SSP i Sorø Kommune.

Mandag snakkede TV2 ØST med daginstitutionen Holberghaven, som efter weekenden sender pædagogerne ud for at rydde op efter weekendens strabadser. Der finder de blandt andet glasskår, skodder fra joints og cigaretter og lattergaspatroner.

- Men vi gør altid det, at vi laver en rundering og tjekker hele legepladsen igennem for at fjerne affaldet. Så vi er ikke bekymrede for, at der skal ske vores børn noget, men det er ret tidskrævende for os, at vi skal rydde op, fortalte pædagogisk leder i Holberghaven, Susanne Springer.

drukaffald_soroe.jpg
Læs også
Unges fester generer børnehave og spejdere - efterlader joints og knuste flasker
drukaffald_soroe.jpg
Læs også
Unges fester generer børnehave og spejdere - efterlader joints og knuste flasker

Den forløbne weekend blev der også holdt fest på Holberghavens legeplads og det fik søndag en mor, der kom forbi legepladsen til at skrive et opslag på Facebook med ordene:

Det er altså flovt! Holberghaven åbner imorgen tidlig, og det flød ned papvin, dåser, gaspatroner og mange joint skodder.Vi har selvfølgelig fjernet det, men hvorfor skal folk bruge legepladserne til det shit?!

Artiklen fortsætter under opslaget.

I denne weekend har en gruppe unge festet på legepladsen i daginstitutionen Holberghaven. Søndag morgen fandt en mor tingene her på legepladsen og skrev opslaget på Facebook. 
I denne weekend har en gruppe unge festet på legepladsen i daginstitutionen Holberghaven. Søndag morgen fandt en mor tingene her på legepladsen og skrev opslaget på Facebook. 

De kommende seks uger vil SSP besøge samtlige legepladser i Sorø Kommune, efter børnehavebørnene er gået hjem og i weekenderne.  

Før besøgte SSP legepladserne én weekendaften om ugen. De næste seks uger vil de være synlige fem ud af ugens syv dage.

- Så tager vi en snak med dem, der er der om, at de skal rydde op efter sig selv og bruge legepladserne hensigtsmæssigt, siger Rikke Thernøe.

Hvem roder?

De ekstra legepladsbesøg kan også hjælpe kommunen med at finde ud af, hvem det præcist er, der roder på legepladserne.

quote Ved at vi kommer oftere, får vi også en ide om, hvem det er, og hvordan kan vi arbejde videre med det derfra.

Rikke Thernøe, daglig leder for SSP i Sorø Kommune

- Ved at vi kommer oftere, får vi også en idé om, hvem det er, og hvordan kan vi arbejde videre med det derfra. Så det er også en slags kortlægning af, hvem det i virkeligheden er, vi møder. Og om vi rent faktisk møder nogen, siger Rikke Thernøe.

Lige nu er det især Holberghaven og spejderne, som holder til på Grønningen 400 meter væk fra børnehaven, der oplever problemer. Alligevel vælger SSP at holde øje med alle legepladserne i kommunen.

- Vi har valgt at komme ud på samtlige legepladser i kommunen for at se, om det er noget generelt, eller om er det noget, som kun lige har ramt der (red. holberghaven), siger Rikke Thernøe.

Læs også
Hærværk plager Præstø:
Forældre skal hjælpe hinanden med at holde øje
Læs også
Hærværk plager Præstø:
Forældre skal hjælpe hinanden med at holde øje

Derudover tilføjer Rikke Thernøe, at hvis SSP kun holdte øje med Holdberghaven og spejderhytten, ville problemet blot rykke sig til et nyt sted.  

Hvis Sorø Kommune ikke oplever, at den øgede indsats hjælper, vil de endnu engang evaluere for at finde ud af, hvad næste trin skal være.


Nyhedsoverblik