Sygehusskyderi: To unge sigtet for forsøg på manddrab

En 23-årig kvinde blev beskudt ved Slagelse Sygehus. Nu er to mænd sigtet for drabsforsøg. Foto: Michael Nordborg

To unge mænd er blevet varetægtsfængslet i 14 dage. De er sigtet for forsøg på manddrab efter der blev skudt mod en 23-årig kvinde ved Slagelse Sygehus.

Under en større politiaktion i Kalundborg torsdag ved middagstid blev flere personer med relation til bandemiljøet anholdt.

Vi har en formodning om, at der er mindst en medgerningsmand på fri fod i øjeblikket

Susanne Bluhm, anklager, Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi

To af de anholdte er netop fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Næstved. Det drejer sig om en 19-årig og en 21-årig begge fra Kalundborg og ikke etniske danskere.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre og varede i godt to en halv time. Og det resulterede i at de to unge mænd blev varetægtsfængslet i foreløbig 14 dage.

00:27

To mænd er varetægtsfængslet i sagen, fortæller anklager Susanne Bluhm. 

Luk video

- Vi sigter dem for forsøg på manddrab på en kvinde, der befandt sig i sin bil. Der blev affyret fem skud imod hendes bil. Dommeren fandt, at begge personer skulle varetægtsfængsles, fordi der er en begrundet mistanke om, at de var skyldige i forsøg på manddrab. Dommeren mente også, at de kunne påvirke efterforskningen og derfor blev de varetgtsfængslet i 14 dage, siger anklager Susanne Bluhm, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Leder efter tredje person

Dørene i retten blev lukkede af hensyn til efterforskningen. Politiet mener, der var en tredje person sammen med de to unge mænd. Hvem han er, er endnu uvist for politiet.

Vi sigter dem for forsøg på manddrab på en kvinde, der befandt sig i sin bil

Susanne Bluhm, anklager, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Vi har en formodning om, at der er mindst en medgerningsmand på fri fod i øjeblikket, siger anklager Susanne Bluhm.

Ikke kendt af politiet

Den 19-årige og den 21-årige havde tilhørere med i retten. Og de opførte sig ikke som om de havde været i en retssal tidligere. De to unge mænd er ikke gamle kendinge hos politiet.

Sent mandag den 18. februar affyrede flere personer skud mod en 23-årige kvinde, der sad i sin bil på en parkeringsplads ved Slagelse Sygehus. Det lykkedes kvinden at flygte i sin bil. Der blev affyret fem skud fra cirka fem meters afstand og de fire ramte bilen. Kvinden blev ikke ramt. Hun flygtede fra stedet og under flugten ramte hun to andre biler.

Kort tid efter skyderiet mødte tungt bevæbnet politiet op i området ved parkeringspladsen for at afsøge området. Gerningsmændene var dog tilsyneladende flygtet fra stedet.

Siden har politiet haft stort fokus på sagen som altså endte med flere anholdelse torsdag og to varetægtsfængslede i dag.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App