Sommerbus skal lokke tyskere til Marielyst

Erhvervsdrivende håber, en ny busrute vil trække flere turister på Marielyst. Foto: Alex Christensen‎

Der er plads til flere badegæster på strandene på Sydfalster. En ny busrute mellem Gedser og Marielyst skal trække flere tyskere til området.

Den lokale turistforening har i flere år arbejdet for en bus mellem færgelejet i Gedser og Marielyst by.

Og nu lykkedes det. Den 30. juni kører rute 743 sin første tur mellem Gedser og Marielyst.

Indtil nu har man nemlig skullet tage bussen fra Gedser til Nykøbing Falster, hvis man ville til Marielyst, for så at skifte til en bus, der kører syd på til byen ved vandet.

- Det nærmeste bussen stoppede på Marielyst på vej til Nykøbing, det var ved Væggerløse. Så stod de deroppe i Væggerløse og kunne ikke komme til Marielyst, og så skulle de så alligevel helt til Nykøbing, og med en anden bus til Marielyst derfra, fortæller Henrik Gottfredsen, der er næstformand i Sydfalster Turist og Erhvervsforening og ejer af Marielyst Gokart og Paintball Center.

Vil gavne erhvervslivet

Henrik Gottfredsen håber, at den nye busrute, der får seks daglige afgange, vil gavne erhvervslivet på Sydfalster, da det vil give flere turister i området.

- Der bor immervæk en hel del mennesker i Rostock-området, som kan køre op til færgen og så tage deres ting med og blive kørt den sidste strækning. Så jeg håber også, at det gavner specielt centrum i Marielyst, siger han og peger på, at der burde være god grund for tyskerne til at tage nord på for at bade.

- Strandene i Nordtyskland er plastret til om sommeren, og vi har altså stadigvæk plads til at få nogle flere gæster op til os på Marielyst og i Gedesby-området og på resten af Sydfalster, siger Henrik Gottfredsen.

Sommerbussen kører frem til den 11. august. En køreplan for ruten kan hentes her.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App