Efter gyserfinale: Skoleelever fra Sorø er danmarksmestre i tysk

Lidija Langsted og Mathilde Kjeldahl fra Frederiksberg Skole i Sorø vandt i går landsfinalen i tysk. Sejren kom i hus med et tysk ord på 34 bogstaver.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kannst du nicht dein akkusativ dann bist du wirklich dumm.

Sådan lyder en kendt læresætning, mange nok har fået smidt i hovedet i tysktimerne.

Det gælder dog næppe Lidija Langsted og Mathilde Kjeldahl fra 9.a på Frederiksberg Skole i Sorø. De vandt i går i tysk til landsfinalen i International Language Competition.

- Det var fedt, siger Lidija Langsted.

Artiklen fortsætter under videoen.

Sådan så det ud, da Lidija Langsted og Mathilde Kjeldahl fra Frederiksberg Skole i Sorø blev danmarksmestre i tysk.

Vandt med ord på 29 bogstaver

De to piger vandt for et par uger siden regionsfinalen på Sjælland og kvalificerede sig på den måde til landsfinalen. I hver sprog-kategori var seks skoler fra hele landet repræsenteret.

quote Jeg blev rigtig overrasket. De andre skoler var virkelig gode, og jeg synes niveauet var rigtigt højt

Lidija Langsted, 9.a på Frederiksberg Skole

Før de kunne lade sig hylde, måtte de igennem en gyser af en finale. Dommerne løb nemlig tør for spørgsmål, og så skulle det hele afgøres på en noget alternativ måde; hvem kan det længste ord på tysk? Det rystede dog ikke de soranske folkeskolepiger.

- Vi tænkte, det godt kunne være en mulig udfordring, at de ville spørge os om et langt ord, så vi havde forberedt os lidt og fundet nogle ord, fortæller Mathilde Kjeldahl.

Skoleelever
Læs også
Skoleelever kan blive landets bedste i tysk og fransk
Skoleelever
Læs også
Skoleelever kan blive landets bedste i tysk og fransk

Den forberedelse skulle vise sig at være guld værd. For med hele 29 bogstaver triumferede de med ordet – og hold nu fast – dampfschifffahrtsgesellschaft. Direkte oversat til dansk: dampskibsselskab. Det ord gjorde Mathilde Kjeldahl og Lidija Langsted til Danmarks bedste til tysk i folkeskolen.

- Jeg blev rigtig overrasket. De andre skoler var virkelig gode, og jeg synes, niveauet var rigtigt højt, beretter Lidija Langsted om sejren.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mathilde Kjeldahl (t.v.) og Lidija Langsted (t.h.) besigtiger de to pokaler, som pigerne har vundet for deres kundskaber i tysk i regionsfinalen og i landsfinalen.
Mathilde Kjeldahl (t.v.) og Lidija Langsted (t.h.) besigtiger de to pokaler, som pigerne har vundet for deres kundskaber i tysk i regionsfinalen og i landsfinalen. Foto: Anders Garde - TV ØST

Præmie til hele skolen

Udover en flot pokal, kastede triumfen også en præmie på 3.000 kroner af sig. Penge, der går til alle tyskholdene på Frederiksberg Skole. Og så fik de to piger hver en goodiebag fra Goethe-instituttet med forskellige gaver.

Team LF
Læs også
Se om vores region igen har landets bedste sjetteklasse
Team LF
Læs også
Se om vores region igen har landets bedste sjetteklasse

Det er dog ikke blevet til den helt store fejring endnu.

- Men det kan jo også være, de 3.000 kroner skal gå til det på en eller anden måde, indskyder Mathilde Kjeldahl.

- Det må vi da håbe, tilføjer Lidija Langsted.

Frederiksberg Skole var ikke kun repræsenteret på tysk. Jonas Nielsen og Mikkeline Frøslev dystede på fransk, og her blev det til en flot tredjeplads.


Nyhedsoverblik