¨

Se om vores region igen har landets bedste sjetteklasse

Agnete, Christina, Victor, Tobias og holdkaptajn Oliver er finaleklar efter de vandt regionsmesterskaberne i januar. Foto: Søren Kiehn - TV ØST

I dag er der finale i konkurrencen, Smart Parat Svar i Odense. Landsgrav Friskole i Slagelse er med fra vores region.

Der er formentlig sommerfugle at spore i maven hos fem elever fra 6. klassen på Landsgrav Friskole fra Slagelse.

Klokken 12:30 skal de dyste i den store finale i Smart Parat Svar.

Det er en landsdækkende læsequiz, der startede med 560 sjetteklasser, og som nu er kogt ned til otte. Én deltager fra hver af TV2’s regioner.

Og det er altså Landsgrav Friskole fra Slagelse, der med ”Team LF” repræsenterer vores region.

Klassen kvalificerede sig den 9. januar ved at slå ”Vi Ses På Grillen” fra Sorø Borgerskole i en nervepirrende regional finale med blot ét point til forskel.

Høj stemning i Odense

Finaleholdet med resten af klassen i ryggen er netop ankommet til Magasinet i Odense, hvor slaget skal stå. Og spændingen er til at spore.

- Vi har været med toget, og der har været god stemning i kupéen. De har opført sig ordenligt overfor de andre passagerer, men der var god energi, fortæller Helle Guldborg, der er én af to lærere med på turen,.

De resterende 17 elever i klassen er taget med for at heppe på egne såvel som andre klassers deltagere.

Hele finalen kan ses på YouTube, hvor TV2 Fyn sender live fra klokken 12:30.

Du kan følge finalen her i videoen herunder. 

Sammenhold og øget motivation

Det er klassen selv, der har valgt deltagerne, så på den måde er der fuld opbakning til holdet, der består af Agnete, Christina, Victor, Tobias og holdkaptajn Oliver.

Og generelt har konkurrencen været god for sammenholdet i klassen.

- De andre elever har lavet quizzer til holdet, siger Helle Guldborg, der også fortæller, at hele klassen i morgen skal smage frugten af den foreløbige succes, når de skal indløse den biograftur, som holdet vandt ved at kvalificere sig til finalen.

Deltagelsen i Smart Parat Svar har også båret frugt i klasselokalet.

- Det har i hvert fald givet nogle lyst til at læse noget mere. Det er altid dejligt for en klasselærer, konstaterer Helle Guldborg.

Forsvarende mestre

Sidste års vindere var ”Stræbersneglene” fra Stenhus Kostskole i Holbæk. Det vil også sige, at det vores landsdel, der er forsvarende mestre, så det bliver spændende at se, om Landsgrav Friskole kan genvinde den prestigefyldte titel.

Vinderen modtager, foruden æren, 10.000 kroner til en klassekasse.

Smart Parat Svar-quizzen har eksisteret siden 2005 og fungerer i et samarbejde mellem landets biblioteker, Slots- og Kulturstyrelsen og de otte TV2-regioner.

Opdatering: Ingen sejr i denne omgang

Det blev desværre ikke til nogen sejr for Landsgrav Friskole i denne omgang. Sjetteklassen fra Slagelse måtte se sig slået af Skivehus Skole, som også endte med at vinde hele Smart Parat Svar og de 10.000 kroner til klassekassen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App