Seks millioner kroner skal få ledige til at bygge Storstrømsbroen

Sådan forestiller man sig, at den nye Storstrømsbro skal se ud. Foto: Vejdirektoratet

Guldborgsund og Vordingborg kommuner får seks millioner kroner til at opkvalificere ledige, så de kan stå for byggeriet af Storstrømsbroen.

Seks millioner kroner.

Så mange penge får Guldborgsund og Vordingborg kommuner til at opkvalificere ledige til job ved byggeriet af den nye Storstrømsbro.

Det forventes, at 250 ledige vil blive opkvalificeret ved hjælp af pengene.

- Det er afgørende, at så mange ledige som muligt får glæde af opsvinget og bliver en del af arbejdsmarkedet, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), i en pressemeddelelse.

- Ikke mindst når det handler om job, der opstår som følge af de store byggerier, som det offentlige står bag, for eksempel Storstrømsbroen. Derfor har vi i efteråret lavet en pulje, der er målrettet den type projekter. Det er godt for den enkelte, virksomhederne og her også Guldborgsund og Vordingborg kommuner, som får færre ledige. 

Pengene kommer fra en pulje, som flertallet bag Beskæftigelsesreformen har målrettet opkvalificering af store infrastrukturprojekter. 

I dag er Troels Lund Poulsen og Ole Birk Olesen i åbent samråd om, hvordan regeringen vil sikre lokale arbejdspladser og elevpladser i forbindelse med byggeriet af Storstrømsbroen.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App