Politiet efterforsker brand i klubhus som påsat

Politiet efterlyser nu vidner i sagen om branden i Nykøbing FC's klubhus. De har fundet ting på arnestedet, der tyder på at den er påsat

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der blev slået alarm lørdag den 20. april om morgenen klokken 05.45. Nykøbing FC's klubhus, der ligger ved Kohaven i den nordlige del af Nykøbing Falster, stod i lys lue. 

Politiet mistænkte i første omgang en kortsluttet printer i klubhusets kontorbygning for at have forårsaget branden.

Men torsdag besøgte politiets teknikere stedet, og her fandt de forskellige ting, der nu gør, at de efterforsker branden som påsat.

NFC Brændt
Læs også
Historisk klubhus brændt ned i nat: Politi har teori om hvorfor
NFC Brændt
Læs også
Historisk klubhus brændt ned i nat: Politi har teori om hvorfor

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvor arnestedet til branden helt nøjagtigt er.

- Men det er i det område ved printeren i kontorbygningen, og derfor er det naturligt at tro, at den kunne have noget med det at gøre. Men det er ikke sandsynligt. Vi har derimod fundet forskellige ting, men det ønsker jeg ikke at komme nærmere ind på, siger politikommisær Bo Von Würden fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi. 

Historisk kluhus i træ

Det historiske klubhus fra 1953 var bygget i træ. Det lykkedes brandfolkene, der arbejdede på stedet, at redde omkring en tredjedel af bygningen. men resten brændte meget hurtigt.

Politiet har allerede fået nogle henvendelser fra vidner i sagen, men vil rigtig gerne høre fra flere, der har været i området lørdag nat og tidlig morgen.

- Hvis nogen har set noget mistænkeligt derude i timerne op til branden eller har hørt noget efterfølgende, så vil vi meget gerne høre fra dem, siger politikommisær Bo Von Würden.

Artiklen fortsættes under billedet. 

Sådan så det nedbrændte klubhus få timer efter branden den 20. april om morgenen. Politiet efterforsker nu branden som påsat og efterlyser vidner. 
Sådan så det nedbrændte klubhus få timer efter branden den 20. april om morgenen. Politiet efterforsker nu branden som påsat og efterlyser vidner.  Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Det brændte klubhus blev indviet i oktober i 1953. Dengang hed klubben B1901, der i en årrække spillede i landets dengang bedste fodboldrække, 1. division. Siden fusionerede klubben med B1921 og er i dag kendt som Nykøbing FC.

Efter branden valgte mange fans af klubben at lægge vejen forbi det nedbrændte klubhus. En af dem var John ”Fido” Hansen, der har været medlem i mere end 50 år.

- Det er altså vemodigt. Jeg kender hver en krog i omklædningsrummene og i cafeteriet. Jeg er kommet derude, siden jeg var helt lille, fortalte John ”Fido” Hansen lørdag.

Se videoen herunder med John ”Fido” Hansen, der fortæller om tiden, hvor han tilbragte mere tid i klubhuset end i sit barndomshjem. 

John ”Fido” Hansen er kommet i fodboldklubben i Nykøbing Falster i over 50 år.

 


Nyhedsoverblik