¨

Historisk klubhus brændt ned i nat: Politi har teori om hvorfor

Sådan så det ud, da bygningen det legendariske klubhus brændte ned natten til lørdag. Foto: Claus Hansen - Folketidende

Det historiske klubhus hos Nykøbing FC fra 1953 brændte natten til lørdag ned. Ingen kom til skade ved branden.

Nykøbing FCs klubhus ved Kohaven i den nordlige del af Nykøbing Falster udbrændte natten til lørdag.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

- Klubhuset var bygget i træ, og branden spredte sig hurtigt. Det lykkedes brandfolk at redde omkring en tredjedel af bygningen, men resten er væk. Det brændte meget hurtigt, siger vagtchef Jan Nielsen.

Han understreger, at ingen kom noget til ved branden.

Det ser ud til, at branden er opstået i en printer i bygningen. Det kan måske være sket som følge af en kortslutning, men det kan vi ikke sige endnu

Jan Nielsen, vagtchef, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Meldingen om branden indløb til vagtcentralen klokken 5.44 – og da brandvæsenet nåede frem, handlede det kun om at begrænse skaderne i den overtændte bygning.

Det brændte klubhus er den bygning, der oprindeligt blev bygget som klubhus for den hæderkronede klub B1901. Klubhusets indvielse i oktober 1953 markerede samtidig klubbens guldalder, hvor de i en årrække spillede i landets dengang bedste fodboldrække, 1. division.

Mulig brandårsag fundet

Branden var knapt blevet slukket, før politiet indledte den første brandundersøgelse af stedet. Og den foreløbige undersøgelse har allerede afsløret en sandsynlig årsag til brandens opståen.

- Det ser ud til, at branden er opstået i en printer i bygningen. Det kan måske være sket som følge af en kortslutning, men det kan vi ikke sige endnu, siger vagtchef Jan Nielsen til TV2 ØST.

Han oplyser, at der ikke er set personer i området, og at der ikke er nogen videre mistanke om, at der er tale om en påsat brand.

- Indsatslederen på stedet skal vurdere, om der skal laves en større brandundersøgelse på stedet. Er det tilfældet, så bliver den lavet efter påske, siger Jan Nielsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App