Næstved indfører landets andet blafferstoppested ved gymnasium

01:35

I Odsherred Kommune har de også tidligere haft planer om at sætte et blafferstoppested op i kommunen.

På mandag sætter landdistriktsudvalget kommunens første blafferstoppested op på Næstved Gymnasium og HF.

Det kan være svært at komme fra a til b i Næstved Kommune, for det er ikke altid, at busserne kører, når man har brug for et lift, og det er sjældent, de er fyldt op, når de endelig kører.

Men nu bliver det lettere og ikke mindst mere miljørigtigt at færdes i Næstved Kommune. Det sker, efter landdistriktsudvalget i samarbejde med Næstved Gymnasium og HF har besluttet at sætte et blafferstoppested op.

- Vi har en udfordring med, at folk ikke kan komme rundt ude på landet, og så skal vi have noget i gang, så de forskellige lokalsamfund slår sig sammen og hjælper hinanden med at komme rundt, siger Thor Temte (EL), der er formand for landdistriktsudvalget i Næstved Kommune.

Vi har en udfordring med, at folk ikke kan komme rundt ude på landet

Thor Temte (EL), Formand, Landdistriktsudvalget, Næstved Kommune

- Dem, der ikke har bil skal snakke med dem, der har en bil, så man laver samkørselsaftaler og på den måde hjælper hinanden med at komme hen til de steder, hvor der er forskellige aktiviteter, for vi kan se, at der nok ikke kommer flere transportmuligheder, end der er i dag.

Miljøvenlig samkørsel

Det er Næstved Gymnasium og HF, der bliver det officielle opsamlingspunkt for tomlere. Her kan man som bilist køre forbi, hvis man har lyst til at have en passager med på turen, ligesom man som passager kan stille sig ved blafferstoppestedet, hvis man ønsker et lift til et andet sted i kommunen.

- Et eller andet sted skal man jo begynde, og gymnasiet har været villige til at være med i forsøget. Der er mange gymnasieelever, som selv kører i bil, men mange har ikke mulighed for det, så hvis de kan tage hinanden med, bliver det nemmere at komme rundt, og så er det et plus, hvis der er flere, der kører sammen i bilerne, siger Thor Temte og fortæller, at blafferstoppestedet også skal ses som en slags miljøvenlig samkørsel.

- Der ligger også en CO2-dagsorden i det, for store busser bruger meget brændstof, og de kører rundt med få personer, så hvis man kan organisere det på en anden måde, så får vi en god udvikling i forhold til den dagsorden, siger han.

Det eneste officielle blafferstoppested, der i dag findes i Danmark, ligger i København.

Første gymnasium med blafferstoppested

Næstved Gymnasium bliver det første gymnasium i Danmark med et blafferskilt.

Skiltet bliver sat op ved indkørslen til gymnasiet fra Blommevej, hvor det i forvejen er naturligt at foretage et stop og tage passagerer med på vejen.

Indvielsen af det nye blafferstoppested finder sted på mandag den 13. maj. Her vil Thor Temte sammen med Carsten Theede fra blaffernationen teste blafferstoppestedet ved at forsøge at blaffe fra Glumsø til Næstved by.

Den officielle indvielse finder sted om eftermiddagen på Næstved Gymnasium og HF klokken 15:30.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App