Odsherred får faste stoppesteder for blaffere

Det skal være en naturlig del af hverdagen at køre med andre. Det skal være gratis og spontant, og borgerne skal være med til at udvikle de nye stoppesteder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Man taler om blaffer-stationer i de store byer. Snart vil det også være en realitet i Odsherred.

I Odsherred Kommune vil de nemlig udnytte de stærke fællesskaber I provinsen og blive bedre til at køre sammen, når man skal fra A til B. Derfor er planen, at alle lokalsamfund I kommunen får et kør-sammen-sted.

Årsagen til projeket er, at kommunen lavede en undersøgelse om bosætning.

- Undersøgelsen viste, at det allervigtigste for borgerne er trafik og transport. Det er foran jobmuligheder, som man ellers skulle tro var det vigtigste, siger Nastasja Ernst, der er bosætningskonsulent i Odsherred Kommune.

Projektet er et tværgående samarbejde med blandt andet det landsdækkende initiativ Blaffernationen, som vil fremme tillid og fællesskab i samfundet.

Inspireret af tyskerne

Projektet er inspireret af et lignende projekt i Tyskland, hvor man har lavet bænke og skilte, hvor folk kan tage hen og blive hentet. Præcis som vi kender busstoppestederne i dag.

- Grunden til, at det fungerer super godt er fordi, det er i de små lokalsamfund, så folk kender hinanden, siger Nastasja Ernst.

Godt for miljøet

En af dem, der er begejstret for det nye tiltag er Jacob Eistrup fra Egebjerg. Han har blaffet, siden han var ung og gør det for at skåne miljøet.

- Jeg synes, det er åndssvagt, vi sidder én person i hver bil. Det er en genial måde at bevæge sig rundt på, for dels møder man nye mennesker og dels er man med til at gøre en del for klimaet, siger han.

Borgerne inddrages

Kommunen har allerede afholdt blaffer-banko for at gøre borgerne opmærksomme på, hvor let det er at køre med andre.

Den 31. Oktober og 8. November vil der holdes workshops, hvor borgerne I Odsherred kan være med til at præge de nye stoppesteder for blaffere.