Købmand efter ødelæggende brand: Jeg ved ikke, hvad der skal ske nu

Købmanden fra Klintholm ved ikke, hvad fremtiden bringer, efter hans butik fredag blev raseret af en brand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Købmanden er af mange blevet kaldt Klintholms centrum – og den eneste indkøbsmulighed i den lille by med den store lystbådehavn.

Fredag blev købmandsbutikken imidlertid ramt af en voldsom brand, hvor en række gasflasker eksploderede. Hele købmandsbutikken udbrændte, ligesom tre lejligheder over butikken også blev ødelagt.

- Alt er væk. Som i ALT. Der er intet tilbage der kan reddes, siger købmanden Claus Frydlund Jensen fra Klintholm. Han var selv tilstede i butikken, da branden ramte fredag.

- Jeg tænker mest på dem, der boede i lejlighederne. De har mistet alle deres ting. Men jeg er altså simpelthen så lettet over, at der ikke var nogen, der kom til skade i branden. Det ville have været forfærdeligt – og det var altså en meget voldsom brand, siger han til TV ØST.

Brand Klintholm Havn
Læs også
Brand og eksplosioner i købmandsforretning på Møn
Brand Klintholm Havn
Læs også
Brand og eksplosioner i købmandsforretning på Møn

Metalhylder smeltede og gasflasker eksploderede

Branden i Klintholm opstod fredag formiddag i varegården ved butikken. Herfra spredte den sig til bygningen.

- Vi skyndte os ud af butikken, og jeg kan huske, at jeg på vej tog mig tid til at smække pengeskabet. Jeg tænkte, at så kunne jeg lige komme forbi og hente det senere – men alt gik tabt, fortæller han.

- Jeg stod udenfor butikken, og kiggede ind igennem vinduerne. Her kunne man se, at alle varer brændtepå én gang – og hvordan aluminiumshylderne simpelthen smeltede. Hver gang en gasflaske eksploderede, så lød det som om, at nogen smed en bombe, siger Claus Frydlund Jensen.

Klintholm Havn brand
Læs også
Vidne til butiksbrand: - Vi kan ikke eksistere uden købmandsbutik
Klintholm Havn brand
Læs også
Vidne til butiksbrand: - Vi kan ikke eksistere uden købmandsbutik

Ved ikke om butikken genåbner

Han kan endnu ikke fortælle, hvad der skal ske med butikken eller hans egen arbejdssituation.

- Jeg regner med, at jeg skal bruge mandagen på at tale med mennesker, der kan hjælpe – først og fremmest med mit forsikringsselskab og med min kæde i Dagrofa. Og så skal jeg have talt med en masse leverandører, der ikke skal levere varer som aftalt, siger han.

Han tør endnu ikke gætte på, hvad der skal ske med butikken.

- Det er noget, som samtalerne med kæden og forsikringen må afklare, siger han. Han tilføjer, at der er andre bygninger på havnen, der måske kunne rumme hans købmandsbutik, men han tør endnu ikke sige, om det bliver aktuelt.

- Lige nu er det lavpraktisk svært. Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal lave, når jeg er færdig med at snakke med forsikringen og alle de andre mandag. Og det er ret mærkeligt. Jeg har maksimalt været væk fra butikken i en uge ad gangen de sidste 13 år, siger han.

Roser brandfolk

Claus Frydlund Jensen roser både brandfolkene og de folk fra skadesservise, som han betegner som utrolig forstående og professionelle.

- De havde et utroligt overskud til også at tage sig af os, der var berørt af branden. De var altså virkelig gode, siger han.


Nyhedsoverblik