Indsatsleder med kritik efter ulykke – folk rendte rundt inde i buskene og tog billeder

Efter et voldsomt trafikuheld fredag aften havde politiet problemer med tilskuere, som brød afspærringer og tog billeder af ulykken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En bil med tre unge mennesker kørte fredag aften ind i en lygtepæl med høj fart på Nordre Ringvej i Ringsted.

Ulykken skete ifølge politiet under et gaderæs, hvor føreren af bilen mistede herredømmet over bilen.

- Jeg mener, det er tre biler, der kører om kap. Under en af de manøvrer, de laver, mister den ene herredømmet og rammer en lygtepæl med stor kraft, sagde vagtchef Henrik Olesen fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST lørdag morgen.

Ulykke Ringsted
Læs også
Unge kørte om kap og bragede ind i lygtepæl – kvinde fløjet til Rigshospitalet
Ulykke Ringsted
Læs også
Unge kørte om kap og bragede ind i lygtepæl – kvinde fløjet til Rigshospitalet

Redningsarbejdet på stedet blev besværliggjort af nysgerrige tilskuere, fortæller indsatsleder Flemming Krog-Meyer fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er et meget alvorligt uheld, og det, der næsten er beskæmmende, er at se alle de mennesker, der render rundt inde i buskene for at få taget et godt billede eller god video, man måske kan dele med venner og bekendte. Det hører sig jo ingen steder hjemme, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Alle passagerer i den forulykkede bil slap med livet i behold.
Alle passagerer i den forulykkede bil slap med livet i behold. Foto: René Lind - Lind Foto

Måtte tilkalde mere mandskab

Faktisk måtte politiet tilkalde ekstra mandskab for at håndtere tilskuerne, fortæller indsatslederen.

quote Vi bruger en masse ressourcer på det, og derudover skal man tænke på, at der sidder nogle mennesker og er kommet til skade, som får en oplevelse, de godt kunne have været foruden

Flemming Krog-Meyer, indsatsleder, Midt- og Vestsjællands Politi

- Vi måtte tilkalde en ekstra patruljevogn til at håndtere de borgere, som rendte rundt inde i buskadset, eller som brød afspærringen for at komme ind og tage billeder eller stille deres nysgerrighed, siger Flemming Krog-Meyer.

To unge kvinder var passagerer i bilen, og én af dem kom så slemt til skade, at hun blev fløjet til Rigshospitalet til behandling. Hun er uden for livsfare, men har brækket brækket både arme, ben og hoften efter ulykken. Føreren af bilen slap uskadt.

Kan være strafbart

Efter ulykken opfordrer indsatslederen til, at man tænker sig om og lader være med at tage billeder af så voldsom en ulykke.

- Fremadrettet vil jeg bede folk om at lade været med at opføre sig sådan. Vi bruger en masse ressourcer på det, og derudover skal man tænke på, at der sidder nogle mennesker og er kommet til skade, som får en oplevelse, de godt kunne have været foruden, siger Flemming Krog-Meyer.

Togulykke Storebælt
Læs også
Ung mand idømt bøde for deling af billeder fra togulykke
Togulykke Storebælt
Læs også
Ung mand idømt bøde for deling af billeder fra togulykke

Man kan blive straffet med bødestraf for at dele billeder af trafikuheld og andre ulykker. For nylig blev en 20-årig mand idømt en bødestraf på 22.000 kroner for at dele billeder inde fra det forulykkede tog på Storebælt i januar, hvor otte mennesker mistede livet.


Nyhedsoverblik