Golfklub havde fået afvist byggeplaner - men nu ryger sagen til fagudvalg igen

Fraværet af to Venstre-politikere fik afstemning til at tippe i den modsatte retning i byrådssalen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skjoldenæsholm Golfcenters ønske om at opføre ferie- og helårsboliger ved golfbanen sendes nu videre i Plan- og Boligudvalget.

Det blev besluttet på et byrådsmøde i Ringsted mandag aften, skriver Dagbladet Ringsted.

Det var Dansk Folkepartis Per Nørhave, der brugte sin initiativret til at bringe Skjoldenæsholm Golfcenters ønske om at opføre nye boliger til debat i byrådssalen på rådhuset i Ringsted.

Skjoldenæsholm golfcenter
Læs også
Golfcenter nægter at give op - dispensation fra planlov kan betyde overlevelse
Skjoldenæsholm golfcenter
Læs også
Golfcenter nægter at give op - dispensation fra planlov kan betyde overlevelse

Ringsted Kommune sagde i maj nej til, at Skjoldenæsholm Golfcenter måtte opføre 36 helårsboliger og feriehytter med henvisning til planloven. Et investeringsprojekt, der ellers var centrum i en storstilet plan for at redde golfcentrets skrantende økonomi.

Den beslutning førte til, at golfcentret i august meldte ud, at de var nødt til at opsige alle 25 ansatte, og at golffremtiden for de 1.000 medlemmer var uvis.

Skjoldenæsholm Golfcenter
Læs også
Golfcenter opsiger alle medarbejdere
Skjoldenæsholm Golfcenter
Læs også
Golfcenter opsiger alle medarbejdere

Mulighed for at ændre i lokalplanen

På byrådsmødet kom det frem, at Landbrugsstyrelsen har oplyst, at der er gode muligheder for at tilbagekalde en gammel servitut (tinglyst påbud eller rettighed vedr. en ejendom, red) i området.

Det kan ifølge viceborgmesteren klares ved, at en af kommunens advokater kontakter Landbrugsstyrelsen, og byrådet i Ringsted Kommune har mulighed for at ændre i lokalplanen for området.

quote Med hensyn til at overholde planloven mener vi, at der er flere muligheder

Per Nørhave (DF)

- Med hensyn til at overholde planloven mener vi, at der er flere muligheder. Hvis der ligger et konkret projekt, kan erhvervsministeren give dispensation. Det er sket i Skanderborg, Herning og Holstebro Kommuner, hvor der er bygget i det åbne land. Ved Skjoldenæsholm Golfcenter er der blandt andet tale om udfyldning mellem eksisterende bygninger, påpegede Per Nørhave (DF).

Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Konservative stemte for, mens Venstre, Enhedslisten, Radikale, Ringsted-listen og SF stemte imod.

Det ville normalt have givet et flertal imod forslaget om at sende sagen til behandling i Plan- og Boligudvalget, men Venstre var ramt af mandefald, da både Johnny Brown Lundberg Dahlgaard og Timo Jensen var fraværende. Derfor tippede afstemningen over i tilhængernes favør.


Nyhedsoverblik