Fund af pesticider lukker for aflevering af haveaffald

Affald Plus er i dialog med Faxe Kommune om den videre drift. Foto: Affald Plus

Der er fundet for høje koncentrationer af pesticider på Karise Haveaffaldsplads, derfor lukkes den fra på mandag.

- Vi har fundet pesticider i det vand, som opstår fra haveaffaldspladserne.

Sådan skriver Affald Plus på deres hjemmeside, efter de har besluttet at lukke for modtagelsen af haveaffald på deres haveaffaldsplads i Karise.

Affald Plus har fundet koncentrationer over grænseværdierne for drikkevand af pesticider i det vand, som bliver udledt fra Karise Haveaffaldsplads, herunder glyphosat, som blandt andet anvendes i det meget brugte ukrudtsmiddel Round Up.

Haveaffaldspladsen i Karise bliver derfor lukket for modtagelse af haveaffald på ubestemt tid. Det sker fra på mandag den 2. september.

Et generelt problem

Affald Plus har kontaktet Region Sjælland, som har det overordnede ansvar for overvågning af grundvandet.

- Vi har iværksat undersøgelser af vandet, som opstår fra vores øvrige haveaffalds og genbrugspladser, og de første af disse analyser peger på, at der er tale om et generelt problem. Potentielt kan sagen få betydning for alle de haveaffalds- og genbrugspladser i Danmark, hvor vandet fra pladsen ikke afledes som spildevand, står der på renovationsfirmaets hjemmeside.

Affald Plus er i dialog med Faxe Kommune om den videre drift og forventer at skulle etablere opsamling af regnvandet og egentlig spildevandsudledning på de pladser, som ikke allerede har det.

Der henvises til øvrige genbrugs- og haveaffaldspladser.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App