Folketingspolitikere vil uddanne fængselsbetjente i nærheden af Storstrøm Fængsel

Rasmus Andersen, områdedirektør i Kriminalforsorgen Sjælland. Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Ny uddannelse skal løse problemer i Storstrøm Fængsel, mener folketingspolitikere, der vil have fængselsbetjente uddannet i vores område.

Mandag mødtes Lennart Damsbo Andersen (S), Rene Christensen (DF) og Marcus Knuth (V) med Storstrøm Fængsels tillidsmand og ledelse på Falster. De tre folketingspolitikere vil arbejde for at få en uddannelse for fængselsbetjente til området.

Storstrøm Fængsel har haft en kort og omtumlet levetid, mener de lokalt valgte folketingspolitikere, der i dag mødtes med en repræsentant for fængselsbetjentene.

- Personalet er udfordret, og det skal vi tage alvorligt. Derfor har vi også taget handskerne på, og vi er her for at få en dialog med de ansatte, siger Rene Christensen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lennart Damsbo Andersen (S), Rene Christensen (DF) og Marcus Knuth (V). Foto: TV ØST

Storstrøm Fængsel åbnede i 2017, og kriminalforsorgen mangler mellem 35 og 40 fængselsbetjente på stedet. Samtidig har fængslet lånt omkring 20 betjente andre steder fra. Ligesom sygefraværet er tæt på 25 dage om året per årsværk. Det viser flere svar fra Justitsministeriet.

Der har også været flere overfald, både på fængselsbetjente og indsatte. Så det har været en svær start, indrømmer Kriminalforsorgen:

- Den er ikke gået lige så godt, som den burde, fordi der har manglet folk, siger Rasmus Andersen, der er områdedirektør i Kriminalforsorgen Sjælland.

Områdedirektør: Uddannelse i lokalområdet gør ikke nogen forskel

Lige nu bliver fængselsbetjente uddannet i Birkerød, men på finansloven er der afsat penge til en ny uddannelse og flere fængselsbetjente. Uddannelsen skal dog ligge i Jylland.

Hos Kriminalforsorgen tror områdedirektøren ikke på, at ideen om en ny og lokal uddannelse vil gøre en stor forskel.

- Det er en meget praktiktung uddannelse. det betyder, at hvis der er mennesker på Lolland og Falster, som ønsker at søge ind som fængselsbetjente, så vil de kunne arbejde på Storstrøm en meget stor del af deres uddannelsestid. Så jeg anser det ikke som et stort problem, at der ikke ligger en skole dernede, Rasmus Andersen.

  Foto: TV ØST

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App