Første skridt til erhvervspark - vejanlæg indvies i dag

01:00

Lolland Kommune indvier i dag det nye vejanlæg ved motorvejsafkørsel 48, som skal føre ind til den kommende Maribo Erhvervspark.

Første etape af den kommende Maribo Erhvervspark er afsluttet. Det blev markeret med varme pølser i dag.

- Vi er begyndt at investere i den fremtid, der kommer til at skylle ind over Lolland med Femern-byggeriet, som går i gang, siger Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), der stod for den officielle indvielse.

Vi er begyndt at investere i den fremtid, der kommer til at skylle ind over Lolland med Femern-byggeriet

Holger Schou (S), borgmester i Lolland Kommune

Mere præcist er der der tale om det nye vejanlæg, der skal regulere trafikken i krydset mellem motorvejsafkørsel 4, Vestre Landevej og nu også adgangsvejen til Maribo Erhvervspark.

- Vi er ret sikker på, at vi inden for det næste halve år begynder at se de første virksomheder skrive under og begynde at etablere sig i området, siger Holger Schou Rasmussen.

Officiel indvielse 

I dag foregik den officielle indvielse af vejanlægget, hvor 1. etape af den kommende Maribo Erhvervspark blev markeret. Flere lokale borgere var mødt op.

- Jeg er kommet her for at se det færdige anlæg, siger Erling Nilsson til TV2 ØST.

- Jeg er kommet her for at se det færdige anlæg. Jeg er født her i Maribo og har fulgt området hele tiden. Det har altid været et problem at komme ud til Nakskov eller Maribo, så nu er der kommet et kryds, der virker, siger Erling Nilsson til TV2 ØST.

- Der skal jo være noget erhverv, der holder liv i landsdelen, siger Birgitte Andreasen.

Også Birgitte Andreasen er mødt op til den officielle indvielse af vejanlægget, der er første skridt til erhvervsparken.

- Det kan vel ikke ligge bedre steder? Der skal jo være noget erhverv, der holder liv i landsdelen, siger Birgitte Andreasen, som var en af de fremmødte.

Ebbe Jensen fra Nørreballe var mødt op til dagens indvielse af vejanlægget.

Det nye vejanlæg skal regulere trafikken i krydset mellem afkørsel 48, Vestre Landevej og - som noget nyt - også adgangsvejen til Maribo Erhvervspark.

- Nu er det jo startet med det lyskreds, men vi håber, der kommer virksomheder derinde, siger Ebbe Jensen fra Nørreballe, der også er mødt op ti dagens indvielse.

Byggeproces i gang

Selve Maribo Erhvervspark er i gang med at blive byggemodnet, og de første parceller vil være klar til at blive taget i brug efter sommerferien.

- Her er der udlagt 20 hektar. Vi kan udvide området til hele 80 hektar, hvis det bliver nødvendigt. Nu får vi besat de første 20 her, og så må vi se, hvad behovet bliver i årene frem, siger Holger Schou.

Der er mange, der udtrykker interesse for området 

Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune

Erhvervsparken kommer til at ligge kun 18 minutter fra den kommende Femern-forbindelse, 1,5 time fra København og koblet til rute 9 til Fyn og Jylland. 

- Det her område er det første bynære erhvervsområde, der ligger så tæt på. Man skal helt til Køge, hvor man kommer op i et bynært samfund, hvor man har de her servicefunktioner, der følger med.

- Der er mange, der udtrykker interesse for området, siger borgmester Holger Schou (S).

Skal fremme erhvevslivet

Maribo Erhvervspark skal i fremtiden være med til at fremme erhvervslivet på Lolland. Parken kommer til at ligge blot 18 minutter fra den kommende Femern Bælt-forbindelse, og det vil skabe vækst i erhvervslivet på Lolland, mener borgmesteren.

- Der er mange, der udtrykker interesse for området både i forhold til at udvikle området med tankstation og fastfood, men også virksomheder der reelt vil lægge deres produktion her. Så vi er fortrøstningsfulde, og vi er ret sikre på, at henover de næste ti år vil der være stor aktivitet her.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App