Fejøs eneste lærer er indstillet til undervisningspris

Fejø har kun én lærer, og hun er indstillet til Politikens Undervisningspris for sit store stykke arbejde med øens elever.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Fejø Skole er lærerbøgerne skiftet ud med en købmandsforretning drevet af børn for en dag. Det har skolens eneste lærer sørget for til stor glæde for sine elever.

quote Det er enormt afgørende, at vi har en velfungerende skole her på øen, og at vores børn trives. Det sørger hun for. Derfor har vi indstillet hende.

Ann-Mai Hansen, Forælder til elev på Fejø Skole

Selvom det lyder mere som leg end undervisning, mener skolens lærer Astrid Engelund, at der er masser af læring involveret. 

- De er i skole. De laver hele tiden udregninger, og de har gang i rigtig mange ting. Der er sandelig mange opgaver i at lave en café, siger Astrid Engelund, skolelærer på Fejø Skole, til TV2 ØST. 

- De har også dansk, matematik, sprog og alle de klassiske fag. Vi har et skema, men det er ikke altid, vi kan finde det, fortsætter hun. 

Programmering
Læs også
Folkeskole har sat robotter på skoleskemaet – især pigerne er glade for programmering
Programmering
Læs også
Folkeskole har sat robotter på skoleskemaet – især pigerne er glade for programmering

På baggrund af den alternative undervisning har en forælder til en af skolens elever indstillet Astrid Engelund til Politikens Undervisningspris 2019. Vinderen bliver fundet den 7. maj 2019 i Politikens Hus i København. 

Et enestående stykke arbejde 

Det er forælder Ann-Mai Hansen, der har indstillet Astrid Engelund til Politikens Undervisningspris. 

- Hun gør et kæmpe stykke arbejde for vores skole og børn. Det er enormt afgørende, at vi har en velfungerende skole her på øen, og at vores børn trives. Det sørger hun for. Derfor har vi indstillet hende, siger Ann-Mai Hansen. 

Glæden er gengældt fra Astrid Engelunds side. 

- Der er mange udfordringer i det og ufattelig mange glæder ved det også. Jeg tror, vi har vundet hinanden. Det er et godt match, siger Astrid Engelund. 

Artiklen fortsætter efter billedet. 

På Fejø Skole har de lavet en café, som indgår i undervisningen.
På Fejø Skole har de lavet en café, som indgår i undervisningen. Foto: Mathilde Reimer - TV2 ØST

Kommunen opgav skolen, men det ville øboerne ikke finde sig i 

I 1990'erne blev over 50 børn undervist på Fejø Skole. Over tiden blev færre og færre elever undervist på øen, og kommunen måtte kaste håndklædet i ringen. 

Vaccinaiton
Læs også
Se grafik: Så mange skoleelever er vaccineret i din kommune
Vaccinaiton
Læs også
Se grafik: Så mange skoleelever er vaccineret i din kommune

Det ville øboerne ikke finde sig i og i 2015 dannede de øbo-foreningen, Fejø Børne- og Kulturhus, hvor de købte skolen for én krone. 

I dag går der syv skolebørn på skolen fordelt over fire klassetrin, og Astrid Engelund er ansat som skolens eneste lærer. 


Nyhedsoverblik