Fans til møde om Næstved Boldklub: - Det er et cirkus og kaotisk

Næstved Boldklub indkaldte tirsdag til infomøde for at få styr på det kaos og spekulationer, der har hersket omkring klubben i den seneste tid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der har været rigtig mange udskiftninger i ledelsen og truppen, efter Næstved Boldklub fik to nye tyske ejere tidligere i år.

Især sommeren har været præget af uro og kaos i boldklubben. En situation, der har skabt en del debat blandt fansene og ikke mindst vakt opsigt hos de lokale politikere.

Næstved Boldklub
Læs også
Ekspert kritiserer kommune for at smække pengekassen i: - Det er fuldstændig åndssvagt
Næstved Boldklub
Læs også
Ekspert kritiserer kommune for at smække pengekassen i: - Det er fuldstændig åndssvagt

Næstved Kommune truer nemlig med at stoppe den årlige støtte på op mod 800.000 kroner, efter en række af de unge, lokale spillere er blevet udskiftet med udenlandske kræfter. Derfor vil de først forlænge støtten, hvis en stor, lokal forankring i klubben bliver sikret.

Indkalder til informationsmøde

Nu forsøger Næstved Boldklub at få styr på situationen. Derfor havde de tirsdag eftermiddag indkaldt alle interesserede og fans til informationsmøde.

quote Som jeg har sagt rigtig mange steder, så har jeg fuld forståelse for, at det set udefra ser kaotisk ud

Peter Nielsen, direktør i Næstved Boldklub

Her deltog klubbens direktør Peter Nielsen. Han indledte sin tale til forsamlingen sådan her:

- Som jeg har sagt rigtig mange steder, så har jeg fuld forståelse for, at det set udefra ser kaotisk ud. Det ville jeg også selv synes, hvis jeg stod uden for, sagde Peter Nielsen foran fansene.

Artiklen fortsætter under billedet.

Peter Nielsen prøvede at berolige fans på tirsdagens informationsmøde omkring situationen i Næstved Boldklub.
Peter Nielsen prøvede at berolige fans på tirsdagens informationsmøde omkring situationen i Næstved Boldklub. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Informationsmødet foregik i Café Niffen, hvor over 100 fans var mødt frem. Og spørger man fansene, er der en masse at tage fat på.

Det mener blandt andre Henrik Sztuk, der har været fan i 35 år.

- Nu kalder vi det Cirkus Rolighedsvej, og jeg synes, det er lidt kaotisk. Der er kaos og trænere, der bliver fyret, og vi får ingenting at vide, siger Henrik Sztuk.

quote Nu kalder vi det Cirkus Rolighedsvej, og jeg synes, det er lidt kaotisk. Der er kaos og trænere, der bliver fyret, og vi får ingenting at vide

Henrik Sztuk, fan af Næstved Boldklub

Også fan Søren Skovgaard er skeptisk overfor klubbens nuværende situation.

- Der har været mange spekulationer og rygter undervejs. Og der er sket nogle ting. Det er der slet ingen tvivl om. Og der er nok også sket nogle ting, som ikke er gået helt efter planen, så jeg tror, det er rigtig godt, at der kommer det her møde nu, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Søren Skovgaard er fan og bekymret for situationen i Næstved boldklub.
Søren Skovgaard er fan og bekymret for situationen i Næstved boldklub. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Selv er direktøren ærgerlig over, at klubben har fået så meget kritik i den seneste tid.

- Det har været frustrerende at se de reaktioner, der har været. Men samtidig er jeg fuldt forstående, siger Peter Nielsen og tilføjer:

- Men jeg er sikker på, at når vi fremlægger de her ting, vi gerne vil fortælle folk, så tror jeg folk godt kan se en dybere mening med tingene.

Vil udviske uvished og spekulationer

Med mødet vil klubben forsøge at nedtone uvisheden og spekulationerne, der har været omkring klubbens fremtid, og hvad der sker lige nu.

Siden Næstved Boldklub i januar i år fik to nye tyske ejere, har der nemlig været en del udskiftninger i ledelsen.

Først forlod cheftræner Michael Hemmingsen og direktør Jacob Gaxe Gregersen klubben. Gregersen havde ellers kun haft en håndfuld måneder på posten.

Siden stoppede den nye træner Per Hansen Dos Santos, efter klubben havde spillet to kampe i 1. Division.

Artiklen fortsætter under billedet.

Henrik Sztuk er fan af Næstved Boldklub og deltog i informationsmødet.
Henrik Sztuk er fan af Næstved Boldklub og deltog i informationsmødet. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Dertil er en lang række spillere blevet udskiftet med blandt andre en del udenlandske.

Udskiftningen har dog ikke givet gode resultater på banen.

Næstved Boldklub har nemlig ikke vundet nogle kampe i den såkaldte NordicBet Liga endnu. Derfor har de en bundplacering med nul point.

naestved_fodbold.jpg
Læs også
Kommune lukker pengekassen for Næstved Boldklub efter uro - vil have flere lokale spillere på holdet
naestved_fodbold.jpg
Læs også
Kommune lukker pengekassen for Næstved Boldklub efter uro - vil have flere lokale spillere på holdet

En af klubbens fans, Henrik Sztuk, er derfor ikke helt tryg ved de tyske ejere og klubbens strategi.

- Jeg tror, de der tyske ejere lidt har misforstået, hvad det vil sige at ligge i 1. Divisionen. Der kan man ikke bare gå ud og hente nogle unge spillere og så tro, at man kan blive i 1. Divisionen, for det er altså en stærk liga. Der kræver det altså, at man har et hold, der er har spillet sammen, siger han.

Ville gerne have undgået udskiftninger

Direktør Peter Nielsen forklarer dog, at udskiftningen i ledelsen har været nødvendig for at få det bedste resultat for klubben. Men det er sket med blandede følelser, forklarer han.

- Vi har kigget på en masse ting. Der er det vigtigt at stille skarpt ind på det, vi gerne vil fra starten af, så der ikke går for lang tid med noget, som ikke fungerer ordentligt. Og så koster det en gang i mellem. Det koster nogle hurtige udskiftninger, som vi helst ikke havde set komme. Men de har været nødvendige, siger Peter Nielsen.

naestved_fodbold.jpg
Læs også
Ejerindblanding er årsag til hurtigt trænerfarvel i Næstved
naestved_fodbold.jpg
Læs også
Ejerindblanding er årsag til hurtigt trænerfarvel i Næstved

Hvad siger du til den bekymring, der blandt andet er fra kommunal side i forhold til, om holdet er lokalt forankret nok? Eller om der kommer for mange udenlandske spillere ind?

- De to nye ejere kommer til nu. Og aldrig før er der set så stor en satsning på vores egne talenter med kontrakter og de ressourcer, som vi gør i vores talentcenter. Man sikrer resultatet på år ét. Det er igen en langsigtet plan, vi har for talentcentret. Planen er, at vi skal have ført unge talenter op på førsteholdet, siger Peter Nielsen.

I september skal klubben mødes med Kultur- og Demokratiudvalget. Her vil politikerne beslutte, om der fortsat skal gives penge til Næstved Boldklub.

Tilbage håber fodboldfans som Søren Skovgaard, at klubben nu kommer på rette vej og vil kunne skabe gode resultater i fremtiden.

- Jeg håber, de er på vej i den rigtige retning. Jeg har også en tiltro til, at de er på vej i den rigtige retning. Det er klart, det ser sort ud lige nu, hvor man har tabt de første kampe. Men man skal også huske, at de er i gang med at spille et helt nyt spilkoncept ind med en masse nye spillere, siger Søren Skovgaard.


Nyhedsoverblik