¨

Kommune lukker pengekassen for Næstved Boldklub efter uro - vil have flere lokale spillere på holdet

Medlemmerne af Kultur- og Demokratiudvalget mødes i begyndelsen af september, hvor formanden håber, at ledelsen og ejerne for Næstved Boldklub vil deltage. Foto: TV ØST

Næstved Boldklub har ansøgt om 900.000 kroner årligt, men Næstved Kommune smækker pengekassen i, mens der er uro omkring fodboldklubben.

Efter blot to kampe i denne sæsons 1. division meddelte Næstved Boldklub, at træner Per V. Hansen Dos Santos havde valgt at stoppe i klubben. Inden da var store dele af holdet blevet udskiftet med udenlandske spillere.

Den store uro omkring fodboldklubben har nu fået Næstved Kommune til midlertidigt at lukke for pengestrømmen, skriver Sjællandske.

Den lokale fodboldklub har ansøgt om at få 900.000 kroner årligt, men de penge skal klubben ikke forvente at få ind på kontoen.

Hvis de slet ikke satser på lokale spillere, så er det måske ikke der, vi får den bedste branding fremadrettede

Linda Frederiksen (S), formand for Kultur- og Demokratiudvalget i Næstved Kommune

- Vi havde sagen oppe på udvalgsmødet i går (mandag, red.), og efter en god og grundig drøftelse blev vi enige om at udskyde sagen. Der går rigtig mange historier og rygter omkring klubben, og derfor vil vi gerne have et møde med ejerne og ledelsen, så de kan fortælle os, hvad der sker i boldklubben, siger Linda Frederiksen (S), formand for Kultur- og Demokratiudvalget i Næstved Kommune, til TV2 ØST.

Vil have lokale spillere på førsteholdet

Næstved Kommune frygter især den store udskiftning af lokale spillere.

- Det, som bekymrer os, er, hvor mange af vores lokale spillere der er med på holdet. Vi kan ikke sætte holdet, men en del af markedsføringen går på at være rollemodeller for vores børn og unge, og at de kan se en chance for at komme på førsteholdet, hvis de træner og øver sig rigtig meget. Det vil vi gerne sikre os er en målsætning, som man fremadrettede har i klubben, siger Linda Frederiksen.

- Hvis de slet ikke satser på lokale spillere, så er det måske ikke der, vi får den bedste branding fremadrettet, tilføjer hun.

Formanden fornemmer dog, at der stadig er et ønske om at støtte Næstved Boldklub økonomisk.

- Selve støtten til boldklubben fornemmer jeg, at vi stadig har i byrådet. Vi har lavet store investeringer på stadion, og vi vil rigtig gerne have et fodboldhold i Næstved, fordi det giver kommunen og borgerne en god markedsføringsværdi, siger Linda Frederiksen.

Indkalder til møde

Støtten afhænger dog af, hvorvidt Næstved Boldklub sætter kommunen på landkortet på en positiv måde.

Ifølge udvalgsformanden er hun selv indstillet på af godkende ansøgningen fra Næstved Boldklub. Men beløbet bliver mindre end 900.000 kroner. Det bliver i stedet 675.000 kroner, hvis udvalget godkender ansøgningen.

Frustrationer, spekulationer, vrede, gætterier og ikke mindst følelser har der været mange af blandt vores fans.

Peter Nielsen, administrerende direktør i Næstved Boldklub

Medlemmerne af Kultur- og Demokratiudvalget mødes i begyndelsen af september, hvor formanden håber, at ledelsen og ejerne for Næstved Boldklub vil deltage.

Inviterer fans indenfor

Den seneste tids uro har fået Næstved Boldklub til at invitere klubbens fans til et infomøde tirsdag den 13. august, hvor de kan få svar på mange af de historier og rygter, som har floreret i pressen og på de sociale medier.

- Meget har været sagt og skrevet igennem den sidste tid i aviserne og ikke mindst på de sociale medier. Frustrationer, spekulationer, vrede, gætterier og ikke mindst følelser har der været mange af blandt vores fans. Vi vil meget gerne sætte nogle ord på mange af tingene foran jer og give jer en status på vores alle sammens klub. Derfor vil vi meget gerne invitere jer til et infomøde, hvor vi håber, at mange af jer vil møde frem, skriver klubbens administrerende direktør, Peter Nielsen, på Facebook.

Artiklen fortsætter under opslaget fra Facebook.

Infomødet foregår i klubhuset hos Næstved Boldklub fra klokken 17.00 til 18.00.

- Klubhuset kan rumme 90 personer. Skulle der komme flere, håber vi på jeres forståelse for pladsmangel, tilføer Peter Nielsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App