Endnu en dreng fængslet efter flere påsatte brande – de sigtede kender hinanden

00:44

Der var tale om en voldsom brand, da Netto natten til tirsdag blev ramt af en påsat brand i Korsør. Også en børnehave blev forsøgt antændt. Video: MB Pressefoto

To drenge på 15 og 17 år fra Korsør blev onsdag varetægtsfængslet i fire uger. De er begge sigtet for at starte fire brande.

Det var ikke en 15-årig dreng alene, der har startet fire brande i Korsør den seneste tid. En 17-årig dreng deltog på lige fod i brandstiftelserne.

Sådan lyder politiets sigtelser, efter endnu en 17-årig dreng blev varetægtsfængslet i sagen onsdag.

Det oplyser Kenneth Lund-Jensen fra Lokal Efterforskning ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

Han oplyser, at de to begge stammer fra lokalområdet, og at de kender hinanden. Han ønsker dog ikke at uddybe deres relation nærmere.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Morten Bøgh

De to drenge er sagens hovedpersoner

De to drenge er sigtet for at have startet fire brande. En skole og en børnehave blev ramt af mindre brande, mens en nettobutik natten til tirsdag blev voldsomt skadet af branden.

Allerede ved grundlovsforhøret onsdag formiddag kom det frem, at politiet mente, at der kunne være medgerningsmænd i sagen på fri fod - og kort efter kom det frem, at endnu en person var varetægtsfængslet i sagen. Han blev sent onsdag aften varetægtsfængslet i fire uger i sagen. Begge grundlovsforhør foregik uden adgang for offentligheden, bag såkaldt lukkede døre.

Med den seneste varetægtsfængsling mener politiet dog, at de har fat i sagens hovedpersoner.

- Jeg kan ikke afvise, at der har været flere med. Men det er vores klare opfattelse, at de er de rette to, som vi har anholdt. Jeg kan dog ikke sige, om der har været flere i periferien af sagen, siger Kenneth Lund-Jensen.

Beder offentligheden om hjælp

Kenneth Lund-Jensen beder samtidig offentligheden om yderligere hjælp i sagen om de to drenge.

- Vi vil meget gerne høre fra nogle, der har set eller hørt noget i forbindelse med om brandene – eller har hørt om dem. Vi har allerede fået god hjælp fra vidner i denne sag, men vil gerne høre fra flere, siger han.

Har du oplysninger i sagen, så kontakt politiet på telefon 1-1-4.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App