Netto og børnehave sat i brand - store skader lukker butik

En Nettobutik og en børnehave blev natten til tirsdag ramt af påsatte brande med få minutters mellemrum.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiets brandteknikere skal mandag undersøge to brande i Korsør, der begge betragtes som påsatte.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

Den mest alvorlige brand blev startet i Netto på Kjærsvej i Korsør, hvor et skur op af selve butikken brændte voldsomt, og spredte sig til tagkonstruktionen.

- Det er gået meget voldsomt for sig, og der kommer nok til at gå noget tid, før butikken kan genåbne. Der er dels mange sodskader i butikken, dels har brandvæsenet måtte gå lidt hårdhændet til værks under slukningsarbejdet for at redde butikken, siger politiets vagtchef Kent Edvardsen. 

Slukningsarbejdet i butikken varede i omkring tre timer.

Bål op af børnehave

Meldingen om branden i Netto indløb klokken 23.54, og kun ni minutter senere - klokken 00.03 - indløb en anmeldelse om brand i nabobygningen, Børnehaven Lilleskov.

Heldigvis var branden her ikke så voldsom som i nabobygningen.

- Nogen har anlagt et bål op ad muren, men det har ikke taget fat i bygningskonstruktionen og blev hurtigt slukket igen. Vi kan dog helt udelukke, at bålet er blevet antændt af flammer fra den brændende Nettobutik, siger Kent Edvardsen.

Han oplyser, at børnehaven åbner tirsdag, men at der vil være begrænset adgang for børnene til legepladsen.

Politiet beder om hjælp

Ingen kom noget til ved de to brande. Brandstederne er tirsdag afspærret, indtil brandteknikerne kan indlede deres undersøgelser.

Kent Edvardsen oplyser, at ingen er anholdt eller mistænkt i forbindelse med brandene. Han vil dog meget gerne have offentlighedens hjælp, hvis nogen har set noget.

- Hvis nogen er kørt forbi og har set noget, eller nogen har bemærket noget usædvanligt eller har set personer, der normalt ikke kommer i området sent om aftenen, så vil vi meget gerne høre fra dem, siger vagtchefen.

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.