Efter et udfordrende år – nu er populær turistbåd tilbage på vandet

01:04

Turbåden sejler enkelte ture i november. Video: TV2 ØST

Turistbåden Skjelskør V er nu klar til sejlads efter et hæsblæsende år.

Efter et udfordrende år er turbåden Skjelskør V igen klar til at sejle.

Turbåden har nemlig haft vanskeligheder med at rekruttere frivilligt mandskab, og således blev julemandens ankomst til byen det sidste gøremål for turbåden i Skælskør.

Men siden har lokale kræfter arbejdet hårdt for at få båden tilbage i drift.

Skjelskør V og fjorden er en gave for Skælskør

Jens Müller, direktør i VisitVestsjælland

- Der har været en del genvordigheder og udfordringer undervejs, men forleden fik vi de sidste og tilladelser og godkendelser i hus, så nu er Skjelskør V igen klar til at stævne ud, lyder det fra Jens Müller, der er direktør i VisitVestsjælland, i en pressemeddelelse.

Nyt selskab stiftet

Turbåden sejler enkelte ture i november, og som turen sluttede sidste år, begynder den igen i december med julemanden, der ankommer sejlende til Skælskør.

I forbindelse med at få Skjelskør V tilbage på vandet er der stiftet et nyt selskab, som skal stå for driften. Det betyder, at turbåden ikke længere er afhængig i frivillige kræfter, men i stedet lønnet personale, som tager sig af sejladserne.

Udover VisitVestsjælland består ejerkredsen nu af Skælskør Erhvervsforening og Bernd Griese.

- Skjelskør V og fjorden er en gave for Skælskør, og den gave skal vi selvfølgelig bruge. Derfor vil vi også have et par ture pr. dag, når vi går i drift, så vi får en fornuftig forretning ud af sejladserne i fremtiden, siger Jens Müller.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App