”Det er specielt at holde en 1. maj-tale og være bange for, at der bliver udskrevet valg imens”

Arbejdernes internationale kampdag står i år i valgkampens tegn. Det mærkede man også i Jyderup.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvornår udskriver statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) valg?

Det er et spørgsmål, som mange stiller sig selv for tiden, og selvom der er flere gæt fra politiske kommentatorer og andre kloge hoveder, så er det et spørgsmål, som kun statsministeren selv kan besvare.

Læs også
Folketingsvalg giver god 1. maj stemning: - Jeg elsker det her
Læs også
Folketingsvalg giver god 1. maj stemning: - Jeg elsker det her

Det eneste, vi ved med sikkerhed, er, at folketingsvalget skal være afholdt senest den 17. juni, og det er om så tilpas kort tid, at 1. maj-arrangementerne rundt omkring i regionen i dag har et klart valg-tema.

quote Vi mener, der er brug for en ny regering. Og det er ikke bare en regering for regeringens skyld – der skal laves noget ny politik til gavn for danskerne

Jacob Mark (SF), MF, kandidat til folketingsvalget

Det gjorde sig også gældende på Jyderup Højskole, hvor massevis af mennesker – unge som gamle – var mødt op for at høre politikere som Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen (S), folketingsmedlem Kaare Dybvad (S) og SF’s Jacob Mark holde tale.

- Det er specielt at holde en 1. maj-tale og være bange for, at der bliver udskrevet valg imens. Men det giver også noget ekstra blod på tanden. Så føler man virkelig, der er noget at kæmpe for, siger Jacob Mark.

- Derfor er mit budskab fra talerstolen også lidt valgkampsagtigt, at der er brug for forandring. Vi mener, der er brug for en ny regering. Og det er ikke bare en regering for regeringens skyld – der skal laves noget ny politik til gavn for danskerne.

Artiklen fortsætter under billederne.

 
  Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST
Mange mennesker var mødt op på Jyderup Højskole. Blandt andre borgmesteren i Holbæk Kommune, Christina Krzyrosiak Hansen (S), der også selv holdt tale.
Mange mennesker var mødt op på Jyderup Højskole. Blandt andre borgmesteren i Holbæk Kommune, Christina Krzyrosiak Hansen (S), der også selv holdt tale. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Nedslidning på dagsordnen

Også Kaare Dybvad kunne mærke en særlig 1. maj-stemning i dag.

quote Her i Vestsjælland tror jeg ikke, det kan undgå at fylde, for her er mange, der arbejder med deres hænder, og som er nedslidte

Kaare Dybvad (S), MF, kandidat til folketingsvalget

- Det er klart, når det er valgår. Vi er ude at pudse formen af og sige de ting, vi gerne vil gå til valg på. Der sidder mange folk inde i salen her på Jyderup Højskole, som også skal med ud at lave valgkamp, så jeg tror, det er vigtigt, at vi fortæller, hvad vi går til valg på, siger han.

For socialdemokraten er det især partiets store tilbagetrækningsreform, der er i centrum, og som han håber vil få en central plads i valgkampen.

- Her i Vestsjælland tror jeg ikke, det kan undgå at fylde, for her er mange, der arbejder med deres hænder, og som er nedslidte. Jeg tror måske, det er for meget at håbe på, at det bliver temaet på landsplan, men jeg synes i hvert fald, at det er et afgørende tema.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kaare Dybvad (S) håber, at nedslidning bliver et centralt tema i valgkampen.
Kaare Dybvad (S) håber, at nedslidning bliver et centralt tema i valgkampen. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Brug for mere tid

For SF’eren Jacob Mark er det især tid, der er i fokus her forud for valgkampen.

- Min tale i dag handler om tid, fordi mange oplever, at de ikke har tid nok. Så tid til at se børnene i daginstitutionerne, at der er minimumsnormeringer, forberedelsestid til lærerne, tid til sygeplejerskerne til at være der for patienterne, tid til at stå af arbejdsmarkedet og have en ordentlig pension, og så er det tid til at gøre noget på det grønne område for at mindske klimaforandringerne, siger han.

Læs også
1. maj midt i en valgkamp: - Sejren er ikke i hus
Læs også
1. maj midt i en valgkamp: - Sejren er ikke i hus

Og det faldt i hvert fald i god jord hos én af tilhørerne: En lokal SF’er.

- Det var bare perfekt. Han sagde det, som jeg tænker, bare sagt på en bedre måde.

Jacob Marks tale var en succes, hvis man spørger de lokale partifæller.
Jacob Marks tale var en succes, hvis man spørger de lokale partifæller. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Nyhedsoverblik