Cirkus Baldoni til politikere: Skub ikke vores plakater helt op i toppen af lygtepælene

Der er kamp om pladserne i lygtepælene for tiden. Men Cirkus Baldoni er ked af at blive skubbet for langt op. For så skal der ifølge Arbejdstilsynets regler en kran til, når plakaterne skal ned. Foto: Cirkus Baldoni

Der er kamp om at få de bedste pladser i lygtepælene for tiden. Cirkus Baldoni opfordrer politikerne til at sætte sig ind i reglerne.

"Kære politikere.. Vi deler gerne lygtepælene med jer i denne tid, men kunne I ikke være søde at følge reglerne og lade være med, at skubbe vores plakater helt op i toppen af lygtepælene, så vi ikke kan få fat på dem UDEN at bryde arbejdstilsynets regler. Vores plakater hang der trods alt først". 

Opfordringen kommer fra Cirkus Baldoni, der holder til i Tureby mellem Faxe og Køge. For det viser sig, at der er rift om pladsen i lygtepælene rundt omkring i byerne. Hele to valg er i gang til Europa-Parlamentet og til Folketinget - og så er det også sæson for, at cirkus kommer til byen.  

Artriklen fortsætter under opslaget. 

I et opslag på Facebook opfordrer Cirkus Baldoni politikerne til at følge reglerne: "Der er stramme regler for hvordan plakater generelt skal hænge. For eksempel to meter oppe af hensyn til trafiksikkerhed, og de mdå ikke hænges på træer. Men det tror vi desværre, at I selv har glemt", står der i opslaget. 

Vil ikke bryde reglerne

Problemet for Cikrus Baldoni er, at de oplever, at politikerne skubber deres cirkus plakater op allerøverst i lygtepælene. Arbejdstilsynets regler er nemlig sådan, at når Cikrus Baldoni skal have fat i de plakater for at tage dem ned, så skal de bruge en kran, fordi de er mere end to meter over jorden.

"Når vi nu skal have vores plakater ned, skal vi enten skubbe jeres op eller pille dem ned for, at få fat i vores", står der i opslaget. 

Cirkus Baldoni beskriver også et konkret tilfælde, hvor en af medarbejderne i Cirkus Baldoni kom forbi imens en politiker var i gang med at hænge sin plakat op.

"Vi beder hende pænt om at følge reglerne, til dette siger hun, "Det ved jeg ikke noget om". Det mindste man må og skal kræve er, at man sætter sig ind i reglerne INDEN man hænger plakaterne op og lader allerede ophængte plakater være, lyder det. 

Vi stemmer på Cirkus Baldoni

Opslaget er i skrivende stund blevet delt 647 gange og har fået 182 kommentarer. Rigtig mange kommentarer går på, at folk vil stemme på Cirkus Baldoni og andre går på, at de er trætte af at se på valgplakaterne eller at de er spild af ressourcer. 

Berit Lindholm Pedersen skriver eksempelvis: "Synes i det hele taget de valgplakater skulle forbydes. De falder ned, roder rundt, sættes op med plaststrips som flyder alle vegne. Og hvad gør de med dem, når valget er slut? Masser af unødvendigt skrald. Lad os passe på naturen, siger de. Baldoni, I genbruger i det mindste jeres i næste by".

Der er også meget håndgribelige råd til Cirkus Baldoni: "Der findes en utrolig smart grensaks på forlængelig stang (op til 3,5 meter), som kan købes i Silvan. Den er helt genial til at tage plakater ned med og så kan man gøre det stående på jorden, skriver Melissa Skovgaard Jensen.  

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App