Hør den her: Christians sang om autisme hyldes i hele verden

01:08

Musikvideoen "Jeg er et ganske særligt væsen" vinder priser over det meste af verden. Teksten er skrevet af Christian Nielsen, som er autist. Video: Citizen Dane

Sangen ”Jeg er et ganske særligt væsen” handler om autisme og har vundet flere internationale priser.

Christian Nielsen har autisme, og ville gerne sætte ord på, hvad det er, han oplever, når han færdes i naturen. Det blev til sangen ”Jeg er et ganske særligt væsen”.

Den sang lavede et filmselskab til en musikvideo med Christian Nielsen selv i hovedrollen - og nu hyldes den over hele verden.

Den er smuk og rørende og Christian er meget oprigtig

Marcus Mandal, instruktør, Citezen Dane

- Vi havde ikke lige regnet med, da vi gik i gang med at lave den, at den ville få den slags opmærksomhed rundt om i verden, fortæller Marcus Mandal, instruktør, Citizen Dane.

Indtil videre har videoen vundet tre internationale priser og er blevet nomineret hele ti gange til forskellige priser. ”Jeg er et ganske særligt væsen” har vundet guld ved de amerikanske Global Independent Film Awards, Top Indie Film Awards og Mindfield Film Festival.

Se musikvideoen her. Artiklen fortsætter under videoen.

Forholdet til naturen

I sangen fortæller Christian Nielsen om sit eget forhold til naturen, elverpiger og trolde. Han oplever nemlig, at naturen taler til ham, når han færdes i den.

Vi havde ikke lige regnet med, da vi gik i gang med at lave den, at den ville få den slags opmærksomhed rundt om i verden

Marcus Mandal, instruktør, Citezen Dane

- Den er meget ærlig og enkel. Den er ikke kompliceret eller teknisk avanceret. Den er smuk og rørende og Christian er meget oprigtig, siger Marcus Mandal.

Christian Nielsen bor på Autismecenter Storstrømmen i Vordingborg. I hverdagen har han brug for struktur og systemer for at befinde sig godt. Derfor blev der fra filmselskabets side tænkt meget over, hvordan musikvideoen bedst kunne laves.

- Christian skulle være central i den, da den handler om ham selv. Og så skulle den være lavet på en måde, så Christian ville føle sig hjemme i det. Både med resultatet og mens vi lavede optagelserne, siger Marcus Mandal.

Som altid i musikkens verden er det store spørgsmål, hvornår der kommer et nyt nummer.

- Det er der ikke planlagt. Men hvis der popper noget op, kunne det være sjovt. Men vi så, der lå noget guld der, som det bare var at samle op og gå i gang med, slutter Marcus Mandal.

I november mødte TV2 ØST Christian, som fortalte om sin sang. Se indslaget her:

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App