Christian hitter med sang om autisme: Jeg er et ganske særligt væsen

Hvordan føles det egentlig at være autist? Christian Nielsen har skrevet en sang om netop det. Han håber, at det skabe større forståelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Christian Nielsen møder på Autismecenter Storstrøm i Vordingborg hver morgen.

Han arbejder koncentreret med at sætte små klistermærker på et større ark karton, og der er styr på detaljerne.

- Der skal være nogle systemer, ellers går det helt galt, siger Christian Nielsen.

Han er 41 år, glad for sit arbejde, vild med naturen – og så er han er ikke helt som de fleste. Det sidste har han skrevet en sang om. Titlen er Jeg er et ganske særligt væsen.

- Den handler om, at jeg er autist og om mine følelser, og hvad jeg tror på indeni mig, siger Christian Nielsen.

quote Jeg mødte én nede i boulevardkiosken, da jeg var nede og spille odds, som var ved at få tårer i øjnene, fordi han syntes, at det var sådan en smuk sang

Christian Nielsen

- Det er svært, når der ikke er nogen, der kan svare på spørgsmål om døden eller spørgsmål om, om man kan få flere penge engang, eller hvad der er ude blandt stjernerne.

Musikvideo hitter

Christian Nielsen er selv solist på sangen, og han håber, at den kan gøre folk lidt klogere på, hvad autisme egentlig er.

- Jeg tænker, at folk bedre kan forstå det, hvis de er klar over, at det findes. Det kan være, at det bliver nemmere for dem at forstå, at man er så langt inde i egne verdener og går i dybden med så meget, som autister gør.

Christian Nielsen skrev sangen Jeg er et ganske særligt væsen til bandet Originalerne, som består af voksne med autisme.

- Vi havde ikke selv tænkt på, at man kunne lave en musikvideo, men i forbindelse med at vi skulle have produceret en ny profilfilm, lavede produktionsselskabet en video med Christian. Vi er ret overraskede over, hvor meget opmærksomhed, den har fået, siger Eva Christensen, der er faglig leder på Autismecenter Storstrøm.

Artiklen fortsætter under videoen.

For nylig delte Vordingborg Kommune musikvideoen på sin Facebook-side, og den er blevet liket og delt mange gange. Faktisk er Christian Nielsens sang blevet lidt af et hit.

- Der mange, der har rost mig for min sang. Jeg mødte én nede i boulevardkiosken, da jeg var nede og spille odds, som var ved at få tårer i øjnene, fordi han syntes, at det var sådan en smuk sang. Jeg blev rigtig glad. Jeg gav ham et klap på skulderen og sagde, at det var jeg meget glad for at høre, siger Christian Nielsen.

quote Det er ikke så anderledes og mærkeligt. Autisme er også menneskeligt

Eva Christensen, faglig leder, Autismecenter Storstrøm

Inspiration for andre med autisme

På Autismecenter Storstrøm er Eva Christensen glad for at Jeg er et ganske særligt væsen har fået så stor opmærksomhed.

- Vi synes jo altid, at det er dejligt, når der kommer fokus på autisme. Vi er glade og rørte, og vi tog også en tudetur, da han sang den live første gang, siger hun.

- Det er dejligt at se, at det kan lade sig gøre. Jeg håber, at sangen kan inspirere andre familier, og at den giver håb til andre familier med autisme inde på livet. Det er ikke så anderledes og mærkeligt. Autisme er også menneskeligt.

Det er produktionsselskabet Citizen Dane, der har produceret videoen. Den har allerede vundet flere internationale priser. Du kan se hele sangen her: