Gerningsmand tilstår hærværk med gule golfbolde

Politiet har afhørt en 19-årig mand fra Nakskov, der har tilstået at have kastet med golfkugler mod biler og huse.

Efter henvendelser fra vidner har politiet fundet frem til den 19-årige mand fra Nakskov, der har kastet med gule golfbolde. Han er sigtet for vold.

Borgerne i Nakskov og omegn kan nu bevæge sig rundt uden at være bange for at blive ramt af en golfbold.

- Ud fra de vidneforklaringer vi har fået, har vi fundet frem til, hvad det er for en bil, der er blevet kastet fra. Og hvem der har kørt bilen, og været med i bilen, siger Casper Andersen, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falster Politi.

Her til eftermiddag har politiet afhørt en 19-årig ung mand fra Nakskov. Han har tilstået, at det er ham, der har kastet med golfboldene. Da han fandt ud af, politiet ledte efter ham, kom han selv hen på politistationen i Nakskov. 

- Han mødte selv op. Vi har talt med bilens ejer, og han (gerningsmanden, red.) er blevet kontaktet, og har fået at vide, politiet skal snakke med ham. Så han kom af sig selv, forklarer Casper Andersen.

Kådhed er nok det nærmeste, jeg kan komme

Casper Andersen, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falster Politi

Sigtet for vold

I løbet af weekenden og først på ugen fik politiet en stribe anmeldelser fra folk i Nakskov-området, der havde fået knust bilruder eller fået buler i bilen, og hvor der efterfølgende var fundet en gul golfbold. Og flere vidner fortalte om en sølvgrå bil. Det har vist sig at være en Citroen C5.

Den 19-årige kan se frem til en lang stribe af sigtelser.

- Han er sigtet for otte tilfælde af hærværk på biler, bilruder og et busskur. Og så er han sigtet for tyveri af en traktor fra en golfbane omkring Nakskov, fortæller Casper Andersen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Flere biler har fået buler og knust ruder efter de er ramt med gule golfbolde.  Foto: Anja Tordrup Liljedahl

Og så har politiet sigtet ham for vold.

- Der er en sag om cyklist, der bliver ramt af en golfbold i forbifarten. Den har vi takseret som vold. Og tilsvarende er der en anden cyklist, som ikke er blevet ramt, men er blevet kastet efter. Den har vi takseret som forsøg på vold, siger Casper Andersen.

- Der er nogle af sagerne, han har lidt svært ved at huske, men som hovedregel har han erkendt, det var ham, der gjorde det.

Golftraktor kørte fast

Politiets teori er, at golfboldene kommer fra Halsted Kloster Golfklub. Her er der blevet stjålet en traktor, som kan suge golfboldene op fra banen. Traktoren var dog kørt fast på golfklubbens græsplæne næste morgen, så den nåede ikke at komme så langt væk.

Der er en sag om cyklist, der bliver ramt af en golfbold i forbifarten

Casper Andersen, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falster Politi

Hvorfor den 19-årige har kastet med golfbolde, er endnu uklart.

- Jeg har ikke selv afhørt ham, men kådhed er nok det nærmeste, jeg kan komme, siger Casper Andersen, der mener, at selv om han er sigtet for vold, så læner den 19-årige sig nok ikke op af en fængselsdom, men nærmere en bødestraf eller en betinget straf.

Politiet overvejer i øjeblikket om føreren af bilen og den anden passager skal sigtes for medvirken.

Casper Andersen er glad for, at der nu ligger en tilståelse. Hans oplevelse er, at sagen om de flyvende gule golfbolde har haft stor betydning for lokalbefolkningen.

- Det har fyldt meget. Når det er seriehærværk på den her måde, giver det noget utryghed. Vi har kunnet se i medierne og læse på facebook, at beboerne er blevet utrygge, siger Casper Andersen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App