¨

Flere borgere udsat for hærværk med gule golfbolde: - Hvad pokker er meningen?

Flere biler har fået buler og knust ruder efter de er ramt med gule golfbolde. Politiet efterlyser vidner, der kan hjælpe med opklaringen. Billedet er fra Facebooksiden Nakskov og viser den gule golfbold, der var mast ind i Anja Tordrup Liljedahls bil. Foto: Anja Tordrup Liljedahl

Politiet efterlyser vidner for at finde ud af, hvem der kaster gule golfbolde mod biler og huse i Nakskov.

I løbet af weekenden har politiet fået fire anmeldelser fra folk, der har fundet gule golfbolde i forbindelse med hærværk på enten bil eller hus.

Og en af dem er Anja Tordrup Liljedahl, der fik sig noget af en overraskelse, da hun skulle på job søndag morgen.

- Jeg skal morgenvagt på arbejdet. Og da jeg tager min taske fra bagagerummet, får jeg kigget ned og tænker, hvad pokker var det, siger hun til TV2 ØST.

Vi efterlyser vidner til alle episoderne

Casper Andersen, politikommissær hos Sydsjællands og Lolland-Falster Politi.

Hun havde fået øje på en gul golfbold, der var mast ind i hendes blå bil.

- Bag på bilen på kofangeren er der skubbet en golfbold ind. Der har siddet et beslag, hvor der var en krog til bilen. Men bolden er simpelthen mast ind i det hul. Så den sidder i vores bil. Det gør den faktisk endnu, siger Anja Tordrup Liljadahl.

Hun mener, det er sket lørdag aften, hvor bilen har stået parkeret inde i Nakskov i knap to timer fra klokken 20.15 til 22.10. Den gule golfbold i Anja Tordrup Liljedahls blå bil har sat tankerne i gang.

- Jeg bliver både vred og tænker, hvad pokker er meningen? Jeg har gået og funderet over, hvad der foregår i hovedet på mennesker, der gør sådan noget, siger hun.

Gul golfbold i indkørslen

Også Simon Sonberg fik sig lidt af en overraskelse mandag morgen.

- Vi var sent hjemme i går. Og da jeg skulle ud til min bil i morges, lå der en golfbold mellem bilen og vinduet. Den lå, så den kunne være kastet fra vejen, fortæller Simon Sonberg, der bor i Nakskov.

Nogle af kommentarerne fra Facebooksiden Nakskov, der er kommet i tråden om hærværk med gule golfbolde.

Hans bil var der ikke sket noget med. Anderledes så det ud for en beboer på Løjtoftevej i Nakskov.

- Der har holdt en personbil, hvor venstre bagrude er knust, mens køretøjet har holdt parkeret på gaden, fortæller Casper Andersen, der er politikommissær hos Sydsjællands og Lolland-Falster Politi.

Så den sidder i vores bil. Det gør den faktisk endnu.

Anja Tordrup Liljedahl

Anmeldelsen kom søndag, men ruden er formentlig smadret mellem klokken 20.30 lørdag aften og klokken syv søndag morgen.

- Vi efterlyser vidner til alle episoderne. Vi ved ikke, om man er kørt forbi i bil, på knallert eller er gået, siger Casper Andersen.

Fire tilfælde med gule golfbolde

I løbet af søndagen fik politiet fire anmeldelser i alt, hvor der var fundet gule golfbolde. Men tråden på Facebooksiden Nakskov viser, at der er flere, der har stiftet bekendtskab med de gule bolde.

På Løjtoftevej blev der fundet en gul golfbold, der var blevet kastet mod facaden på et hus. På Friheds Allé gik det ud over en campingvogn, der fik to buler og på Østre Allé blev der anmeldt en smadret rude og buler i bilen. Det skulle dog ifølge anmelderen være sket den 15. maj i år.

Artiklen fortsætter under billedet.

Fra Facebooksiden Nakskov, hvor hærværket med de gule golfbolde har skab stor debat.

- Vi vil prøve at forhøre os, om der er nogen, der ved, hvem der gør sådan noget. Vi har nogle, der taler med de unge mennesker i byen. Vi har en forebyggende afdeling, der tager rundt og taler med de unge. Jeg tror ikke, det er sket, fordi der er nogle, der har villet stjæle hverken bilen eller noget fra bilen. Det er noget, man laver i forbifarten, tror jeg, siger Casper Andersen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App