Antallet af spritbilister topper i sommervarmen

I juli måned er hele 98 påvirkede trafikanter blevet taget af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sol, sommer, alkohol og bilkørsel.

Folk ved godt, det er en dårlig kombination, alligevel har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi stoppet hele 98 påvirkede trafikanter i juli måned.

- Det er overraskende, der er så mange, det er en del flere, end vi for eksempel ser i de store julefrokostmåneder, siger Erik Mather, der er leder af færdselspolitiet i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. 

762cdd_foto_politi_spritkontrol.jpg
Læs også
Politiet kommer med opsang efter 345 spritbilister i sommervarmen
762cdd_foto_politi_spritkontrol.jpg
Læs også
Politiet kommer med opsang efter 345 spritbilister i sommervarmen

Han fortæller, at politiet længe har haft en formodning om, at der var mange påvirkede bilister på vejene i sommermånederne, men resultatet er alligevel kommet bag på ham.

- Folk er mere tilbøjelige til at drikke om sommeren, de er mere ude og falder nemmere i festligt lag, og så har de ikke altid fået afklaret inden, hvordan de kommer hjem, eller hvem der kører hjem, siger Erik Mather.

Ikke altid gennemtænkt

De trafikanter, der er blevet taget, har enten været påvirkede af spiritus eller narko, og der bliver slået hårdt ned på det, lyder det fra færdselslederen.

- Straffen afhænger af, hvor påvirkede trafikanterne er, men en god tommelfingerregel er, at man får en bødestraf på størrelse med en månedsløn og i nogle tilfælde, får man inddraget kørekortet, siger han og fortsætter:

- For nogle er det fatalt at miste kørekortet, jeg har hørt om folk, der efterfølgende er blevet fyret fra deres arbejde, fordi de var afhængige af at kunne køre bil for at passe deres arbejde, så der er nogle, der ikke har tænkt konsekvenserne helt igennem.

Både unge og ældre bilister

Det er folk i alle aldre og fra alle samfundslag, der bliver taget i at køre spritkørsel.

- Det er både de unge, der lige har fået kørekort, hvor man undrer sig lidt over, om de ikke har hørt efter i teoriundervisningen, og så er det mænd i deres bedste alder, der overvurderer deres evne til at drikke, siger Erik Mather. 

udklip1.jpg
Læs også
Politiet jagter spritbilister i sommervarmen
udklip1.jpg
Læs også
Politiet jagter spritbilister i sommervarmen

Opfordringen til politiet er, at man stopper med at drikke efter to genstande, og at man på forhånd aftaler, hvem der kører hjem fra festen. Samtidig opfordrer politiet til at man griber ind, hvor man ser nogle, der er fulde, og som har tænkt sig at køre hjem.

- Gå hen til din kammerat og sig: ’er du nu sikker på, det er klogt’. Det er vigtigt at stoppe vedkommende i tide, inden det går galt. Hvis ikke det hjælper, kan man kontakte politiet på 114, fastslår Erik Mather.


Nyhedsoverblik