1. maj midt i en valgkamp: - Sejren er ikke i hus

Folketingsmedlem Lennarts Damsbo-Andersen (S) holdt 1. maj-tale på det gamle bibliotek i Nørre Alslev. En tale med et centralt tema: Valgkamp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Lige om lidt skal vi have et valg. Det er nok ikke noget, der er forbigået nogen. Vi mærker det inde på Christiansborg, hvor alting stort set er gået i stå. For det har været tydeligt, at Lars Løkke har brugt de sidste uger på at lukke flankerne af. Eller forsøge at lukke flankerne af, for det ser noget rodet ud i øjeblikket.

quote I Socialdemokratiet har vi meldt klart ud: Mette Frederiksen skal være statsminister for en ét-partis-regering, så hun kan manøvrere i det grumsede farvand, der bliver efter et valg

Lennart Damsbo-Andersen (S), MF

Onsdag morgen holdt det socialdemokratiske folketingsmedlem Lennart Damsbo-Andersen (S) tale for de fremmødte på det gamle bibliotek i Nørre Alslev på Falster i anledning af arbejdernes internationale kampdag.

Og hans tale havde da også kamp-tema. Valgkamp. Senest 17. juni skal der som bekendt afholdes folketingsvalg i Danmark.

- I Socialdemokratiet har vi meldt klart ud: Mette Frederiksen skal være statsminister for en ét-partis-regering, så hun kan manøvrere i det grumsede farvand, der bliver efter et valg, sagde Damsbo-Andersen i sin tale til de fremmødte.

- Planen er klar. Aldrig mere op i tårnet og slet ikke med binding til de Radikale. Lige meget hvor meget Morten Østergaard (den radikale partiformand, red.) spræller eller svømmer.

Morten Østergaard svømmer
Læs også
Radikal partileder svømmer væk fra Lindholm i protest
Morten Østergaard svømmer
Læs også
Radikal partileder svømmer væk fra Lindholm i protest

Lokale temaer i centrum

Lennart Damsbo-Andersen stiller op til valget i Guldborgsundkredsen i Sjællands Storkreds, så han var på hjemmebane onsdag morgen. Og han har også flere lokale punkter på listen over ting, han vil kæmpe for, hvis vælgerne giver ham endnu en periode på Christiansborg.

- For mig her på Lolland-Falster handler det rigtig meget om, at de unge skal have bedre chancer for at få uddannelser og arbejde og komme til at bo her på Lolland-Falster, så vi kan sikre, der er en fremtid for vores øer, og så vi ikke ender med, at vi er gamle alle sammen, sagde han til TV2 ØST efter talen.

1. maj i Næstved
Læs også
1. maj-overblik: Her er alt, hvad du behøver vide
1. maj i Næstved
Læs også
1. maj-overblik: Her er alt, hvad du behøver vide

- Og så skal vi have nogle gode arbejdsforhold for de mennesker, der arbejder her. Der er nogle store projekter i gang med Femern-forbindelsen og Storstrømmen, hvor der kommer rigtig mange udenlandske arbejdere og mennesker fra resten af Danmark. Vi skal sikre, at de får nogle gode forhold.

Artiklen fortsætter under billederne.

 
  Foto: Jesper Hald - TV2 ØST
Der var ifølge Lennart Damsbo-Andersen (S) rekordmange fremmødte til morgenens 1. maj-arrangement.
Der var ifølge Lennart Damsbo-Andersen (S) rekordmange fremmødte til morgenens 1. maj-arrangement. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Ligger godt i målingerne

I sin tale på det gamle bibliotek var det derudover socialdemokratiske mærkesager, der var på agendaen – blandt andet partiets stort opslåede tilbagetrækningsreform.

- Tusindvis må spise piller hver dag for at gå på arbejde. Det er SOSU’er, tagdækkere, slagteriarbejdere, murere, børnehavepædagoger og fængselsbetjente, og jeg kunne blive ved. Listen er lang. Vi kender alle sammen nogen - det er ikke bare tal og statistikker, det er mennesker.

quote Sejren er ikke i hus. Tværtimod, vil jeg sige, for det kan blive rigtig svært. Jeg tror, det bliver mudret, uanset hvem der vinder

Lennart Damsbo-Andersen (S), MF

- Vi er nødt til at gøre noget her og nu, og derfor vil vi give de ældre, slidte arbejdere, der har været længe på arbejdsmarkedet, en ret til at gå tidligere på pension.

Ser man på meningsmålingerne, ligger Mette Frederiksen og Socialdemokratiet godt forud for valget. En Voxmeter-måling lavet for Ritzau den 28. april giver socialdemokraterne 27,9 procent af stemmerne og rollen som landets klart største parti. Men det betyder ikke, at den røde fløj allerede har fundet champagnen frem.

- Sejren er ikke i hus. Tværtimod, vil jeg sige, for det kan blive rigtig svært. Jeg tror, det bliver mudret, uanset hvem der vinder. Vi får et godt valg, det er jeg sikker på, men derudover er det ikke noget, der er sikkert. Jeg tror, at uanset om det bliver Lars Løkke eller Mette Frederiksen, der skal danne regering, så bliver det svært for dem, siger Lennart Damsbo-Andersen.

 
  Foto: Nick Abildgaard

Nyhedsoverblik