¨

Radikal partileder svømmer væk fra Lindholm i protest

Morten Østergaard (R) er i færd med at svømme ind til byen Kalvehave fra øen Lindholm i en protest over regeringens og DF's symbolpolitik. Foto: Peter Kryger - TV ØST

Morten Østergaard (R) skal i dag svømme væk fra øen Lindholm og ind til Kalvehave i protest mod regeringens og DF's symbolpolitik.

- Jeg har fået nok.

Sådan lyder det fra De Radikales gruppeformand, Morten Østergaard, der lørdag svømmer væk fra det kommende udrejsecenter på Lindholm og ind til byen Kalvehave.

Han har fået nok af regeringens og DF's symbolpolitik, som han mener, landet er ved at drukne i.

- Når jeg kaster mig ud i at svømme, er det for at vise beboerne i Kalvehave og alle de mange andre ofre for symbolpolitikken rundt om i landet, at de ikke er glemt. Og, at der stadig findes nogen på Christiansborg, der tør svømme mod strømmen, udtaler Morten Østergaard i en pressemeddelelse.

- Jeg brænder for et opgør med den skadelige symbolpolitik. Vi skal have bragt Danmark i en ny retning, hvor vi finder rigtige løsninger på virkelighedens problemer og skaber et grønnere, friere og stærkere Danmark.

Morten Østergaard hopper i vandet omkring klokken 13, hvor han vil svømme de 3,5 kilometer ind til Kalvehave.

- Selvfølgelig er det et stunt

De 3,5 kilometer skal Morten Østergaard svømme sammen med Hans Henrik H. Heming, som har været med til at danne den første danske Åbent Vand svømmeklub.

Vandet er omkring seks grader, og det forventes, at Morten Østergaard er på fast grund i Kalvehave efter halvanden time i vandet.

Artiklen fortsætter under billederne.

  Foto: Peter Kryger - TV ØST

Morten Østergaard (R) skal svømme 3,5 kilometer fra øen Lindholm ind til byen Kalvehave. Foto: Peter Kryger - TV ØST

Gruppeformanden erkendte dog overfor TV ØST tidligere på ugen, at der er tale om en gimmick, når han nu hopper i vandet for at svømme væk fra øen Lindholm.

- Selvfølgelig er det et stunt. Men på den baggrund af, at regeringen, Dansk Folkeparti og et lunkent Socialdemokrati er ved at bruge mellem en halv og en hel milliard på en ø for udvisningsdømte, uden at løse et eneste af de problemer, der knytter sig til problematikken med de udviste. Det eneste de opnår med beslutningen, er bruge en stor portion af statens midler, der kunne være anvendt bedre andre steder - og så at gøre borgerne i Kalvehave utrygge, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Morten Østergaards planlagte svømmetur kommer til at foregå i seks til otte grader varmt vand. Til gengæld ser han ud til at slippe for kraftig modstrøm. Foto: Open Street Map © OpenStreetMap contributors - montage af TV ØST

Da Lindholm kom på finansloven

Planerne om et udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt har skabt røre i det sydsjællandske.

Bekymringerne begyndte den 30. november, hvor finansminister Kristian Jensen (V) gik forrest, da regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede finanslovsaftalen.

I aftalen på side 36 står der skrevet, at planen er, at der fra 2021 skal være et udrejsecenter for 100-125 kriminelle, udviste udlændinge på den syv hektar store ø.

Bekymringerne fra borgerne gik særligt på, hvad det ville gøre ved den lille by, Kalvehave, som er første stoppested fra øen Lindholm. For udrejsecenteret skal ikke fungere som et fængsel, men et opholdssted for udlændingene, som frit kan tage færgen til og fra Kalvehave. De har kun opholdspligt om natten på øen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App