¨

Tiltalte mødtes med en person i en firmabil ved Bilka i en stor narkosag

Den 6. oktober 2016 beslagde politiet 50 kilo amfetamin på parkeringspladsen ved Bilka i Slagelse.

Da politiet sidste år belsaglagde 50 kilo amfetamin ved Bilka i Slagelse, mødtes de tiltalte med en person i en firmabil, lyder det i forklaring.

Anden retsdag i den store narkosag om fundet af 50 kilo amfetamin er i gang ved retten i Næstved.

Sagen begyndte, da politiet beslaglagde 50 kilo amfetamin på parkeringspladsen ved Bilka i Slagelse den 6. oktober sidste år. Samme dag fandt de et amfetaminlaboratorium i en garage i Videbæk i Vestjylland.

I sagen er otte personer tiltalt - syv mænd og én kvinde i alderen 23 til 48 år.

I dag afgiver en 23-årig mand forklaring. Manden er også tiltalt for at blive forsøgt befriet fra Slagelse Arrest 11. oktober 2016.

Ved dagens retssag er den tiltalte, som har karseklippet hår i siderne i lidt længere på toppen, afslappet klædt i cowboybukser og grå t-shirt.

Kendte ikke ærindet på Sjælland

Læs også Nu skal stor narkosag i retten: Få overblik over sagen her

Tyve minutter inde i retssagen spørger anklageren den tiltalte om, hvad han lavede på parkeringspladsen ved Bilka den dag, han blev anholdt. 

Den 23-årige mand var på tur på Sjælland med en anden tiltalt i sagen, en 27-årig mand fra Vestjylland. De to tiltalte har ifølge den 23-årige kendt hinanden i et halvt års tid. Den 23-årige har flere gange været på besøg hos hans forældre i Videbæk. Det var her, politiet fandt et amfetaminlaboratorium den 6. oktober 2016.

- Jeg kan ikke huske præcist, hvorfor vi skulle til Sjælland, siger den 23-årige mand i retten.

Mødte en person i en firmabil på parkeringspladsen

Hertil spørger anklageren nærmere ind til, hvad der skete, fra de tiltalte kom på parkeringspladsen, til de blev anholdt.

- Jeg købte noget at spise. Så sad jeg og ordnede noget på computeren, mens vi sad i bilen, og så mødte vi en person i en firmabil. Jeg ved ikke, hvem han var. Og så blev vi anholdt, svarer den 23-årige.

Anklageren spørger ind til, om den 27-årige tiltalte kendte personen i firmabilen. Det ved den 23-årige ikke, om vestjyden gør. 

Herefter spørger anklageren ind til specifikke detaljer ved mødet med manden i firmabilen.

- Så du den anden tiltalte modtage noget fra den her mand i firmabilen?

- Det ønsker jeg ikke at udtale mig om, siger den tiltalte.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App